kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Tovább nő a szociális kiadások aránya

morac1718Moravske Toplice Község Tanácsa keddi ülésén szinte vita nélkül elfogadta a 2017-es költségvetés zárszámadását. A költségvetés módosítása során a bevételek december 31-én 7,3 millió eurót tettek ki, a kiadások pedig 6,9 milliót. A többletként jelentkező összeg a pénzfolyam következménye, hiszen a 2018-ba való átvitel után már januárban egyensúlyba került a község kasszája. A községben tovább növekszik a szociális átutalások (700 ezer euró) összege, valamint a közintézetek (óvodák) finanszírozásának mértéke. Mint Glavač Alojz polgármester elmondta, a költségvetés mintegy 30 százalékát (2,2 millió euró) tudták fejlesztésekre fordítani. A tavalyi évben ugrásszerűen megnövekedtek a Čista narava Kft. községi közművállalat kiadásai, amit a téli szolgálat költségeinek következménye.

Kodila Štefan tanácstag lemondott tagságáról a Fokovci Általános Iskola, a Moravske Toplice-i Óvoda és a TIC tanácsában. Utóbbi tanácsba a mostani mandátum végéig új tanácstagot neveztek ki, Camplin Igort.

A tanács elfogadta a Rakičani Idősek Otthona által benyújtott árjegyzéket az idősek otthoni ellátására a községben, amit egy ízben már visszautasítottak. A hétközi szolgáltatás ára 7,06 euróról 7,52 euróra emelkedik, a vasárnapi/ünnepnapi pedig 7,49-ről 8,36 euróra. A szavazás eredménye a kérdésben igencsak szoros volt, mint ahogy az óvoda munkahelyi rendszerezésébe való beleegyezés a 2017/2018 tanévre vonatkozólag, amelynek megerősítését élénk vita előzte meg. Az idei, már befejezett óvodai beiratkozások szerint csak a pártosfalvi óvodában van még hat gyermek részére szabad hely, a többi egység megtelt.

MCSi Design