kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Nem alakult meg a női szekció

noiszekcio1718A Muravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesületének (MMGVE) igazgatási bizottsága megtárgyalta a női szekció megalapítására vonatkozó kezdeményezést. A megbeszélésen a javaslat nem kapott támogatást, de nem is vetették el végleg. A kezdeményezők továbbra is aktív tagokként dolgoznak az egyesületben, de több bemutatkozási lehetőséget és jobb tájékoztatást várnak el.  

A női szekció megalapításáról az egyesület néhány női tagja 2017 novemberében szándéknyilatkozatot írt alá, amelyet az egyesület elnökéhez, Balaskó Józsefhez továbbítottak. A szekció megalapításának indoka a kezdeményezők részéről a tenni akarás, a lehetőségekhez való hozzáférés, a szorosabb együttműködés és a jobb kommunikáció elérése volt. Az MMGVE éves közgyűlésén – amint arról lapunkban is beszámoltunk – a kezdeményezés hosszas vitát váltott ki, döntés viszont nem született. Akkor abban állapodtak meg, hogy előrelépési szándékkal április 16-án az igazgatási bizottság és a szekció kezdeményezői megbeszélést tartanak.

A múlt héten megtartott megbeszélésen jelen volt a bizottság teljes létszámban (Balaskó József elnök, valamint Rudas Magda, Tivadar Éva, Császár Dezső és Bíró József), illetve a szekcióalapítást tervezők közül több tag.

– Az igazgatási bizottság állásfoglalása az, hogy a kezdeményezésből nem látszik az a tevékenység, az a terület, amelyen a szekciótagok aktívabbak szeretnének lenni és nagyobb eredményeket szeretnének elérni – nyilatkozta a megbeszélést követően Balaskó József elnök. – A szekcióalapításra viszont az indokot ennek mentén fogalmazza meg az alapszabályzatunk. A női szekció megalapításáról így a múlt hétfői megbeszélésen nem született döntés. Az igazgatási bizottság javaslata az, hogy egyelőre ne alapítsanak szekciót, próbáljunk meg együtt dolgozni, hiszen szerintünk a női szekció megalapítása a megosztottság felé vezet.

Az elnök hozzátette, hogy időközben bizonyos lépések már történtek, a közgyűlésen elhangzott – egyébként jogosnak elismert – kritikákat megértették és a hiányosságokat már orvosolni kezdték. – Megbeszéltük, hogy a problémákkal szembenézünk, dolgozunk az egyesületben tovább, egy bizonyos idő után pedig felmérjük, mire jutottunk. A szekcióalapítási kezdeményezést a bizottság tehát nem vetette el, szükség szerint ismét napirendre kerülhet – mondta Balaskó József.

    A találkozó után Gál Brigita, a női szekció megalapításának egyik kezdeményezője elmondta: mindkét fél megérdemel még egy esélyt, hogy megpróbáljanak együtt dolgozni az egyesület keretein belül. Ha ez a próbálkozás nem lesz eredményes, újra lehet tárgyalni a női szekció megalapítását vagy egy különálló, új egyesület létrehozását.

– Alapos és részletekbe menő volt a beszélgetésünk. Abban állapodtunk meg, hogy mint egyesületi tagok megpróbálunk az egyesületben aktívabban dolgozni, de azzal, hogy több lehetőséget kapunk a bemutatkozásokra és jobb lesz az információáramlás. A véleményünket kifejthetjük, és meghívnak minket minden olyan eseményre, ahol lehetőséget kaphatunk. Remélem, eredményesek leszünk, amit egy bizonyos idő után fel is mérünk – mondta a megbeszéltekről Gál Brigita.
MCSi Design