kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Szent György-napi gyalogtúra hetedszer is

szhelytura1718Április 22-én vasárnap, a Föld napján tartották meg a VII. Szent György-napi gyalogtúrát Szerdahelyen. A túrát már hagyományosan a Moravske Toplice Községi magyar önkormányzat és a helyi Antal Ferenc Művelődési Egyesület közösen szervezi évről évre az egykori Szent György-napi búcsúk emlékére.

A gyülekező és az indulás a helyi tűzoltóotthon elől volt, ahol Vugrinec Zsuzsi, a nemzetiségi tanács elnöke és Šanca Silvija, a kultúregylet vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Ezúttal is szép számban, több mint negyvenen vágtak neki a tízkilométeres gyalogtúrának, ami idén is családias, baráti hangulatban telt.

Az útvonal Szerdahelyről Magyarszombatfára, onnan Pártosfalvára, majd vissza Szerdahelyre vezetett. Pártosfalván a Kocljevina öko-szociális parasztgazdaságnál egy nagyobb pihenő alkalmával Kavaš Alojz, a gazdaság vezetője bemutatta az intézet és az állatfarm működését. Majd a pártosfalvi szőlőhegy és erdős vidék eldugott gyalogútjain tértek vissza a túrázók Szerdahelyre. A szervezők a túra alatt folyamatosan gondoskodtak frissítőről, amiért a korán jött nyárias kánikulában hálásak is voltak a gyaloglók. A déli harangszó után pedig már mindenkit várt az ebéd a szerdahelyi tűzoltóotthonban. Aki tehette, itt egy kicsit elidőzhetett, társaloghatott, élvezhette a helyiek vendégszeretetét.
MCSi Design