kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Új híd épül Benica és Pincemajor között

benicahid19182Lendva Község közbeszerzést jelentetett meg a Benica és Pincemajor közötti új híd megépítésére, melynek alapján a munkálatokat a Legartis cég nyerte el.

Hogy milyen rossz állapotú volt már a Lendva-patakon átívelő régi híd (alsó képünkön), arra egy 2015-ben történt közlekedési baleset is utalt, ekkor a híd padlózata ugyanis áttörte egy személykocsi alját, egy utas pedig súlyosan megsérült. A helyiek többször figyelmeztettek a híd rossz állapotára, de igaz az is, hogy a tilalom ellenére a 7,5 tonnánál nehezebb (mezőgazdasági) járművek is igénybe vették a hidat. A baleset után az Öko-Park Kft., a híd karbantartója a híd padlózatát részben megjavította, de a vizsgálat alatt kiderült, hogy ésszerű és hosszú távú megoldást csak egy új híd építése jelenthet.

A beruházás értéke 450 ezer euró. A Benica és Pincemajor közötti új híd építési munkálataival a Legartis céget bízták meg, a határidő négy hónap a szerződés aláírásától számítva. A híd két pilléren álló acélszerkezetű építmény lesz. A pilléreket most már – a víz akadálymentes lefolyását biztosítva – a patak két partjára, s nem a mederbe helyezik. A meder a híd alatt kőburkolatot kap, a híd egyik oldalán pedig gyalogos és kerékpáros folyosó épül. A munkálatok alatt a gépjárműforgalmat elterelik, a gyalogosok és a kerékpárosok részére pedig ideiglenes átjárót biztosítanak.

benicahid19181

MCSi Design