kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

A faluotthon mellett négy glamping-ház is épül

hegy otthon19182Lendva Község megvásárolta az egykori Lendva-hegyi laktanya telkét és elindította az új faluotthon építését, amellyel a kilátótorony miatt lebontott régi otthon miatt „tartozott” a helyi közösségnek. Az új faluotthon mellett idegenforgalmi létesítményeket is kialakítanak, köztük az egyre közkedveltebb glampingezést, azaz a luxuskempingezést szolgáló épületeket.

hegy otthon19181Április közepén zárult le Lendva Község közbeszerzési eljárása a több célt szolgáló Lendva-hegyi faluotthon megépítésére. A kivitelező kiválasztása még folyamatban van, valamint a projektdokumentáció kidolgozása is tart még. Vége felé jár viszont az építési engedély beszerzése, mely szerint a tervezett faluotthon mellett még egy korszerű luxuskemping, úgynevezett glamping épül. A glamping szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából keletkezett: a stílusos, illetve luxuskempingezést jelöli.  A glamping esetében nincs tehát sátor és gumimatrac, a létesítmény hangulatos, stílusos, kényelmet nyújtó kiegészítőkkel rendelkezik. A község célja a Lendva-hegyi HK felé tett ígéret teljesítése, mivel a HK az egykori faluotthon telkét átadta a Vinárium kilátótorony megépítéséhez és az épületet lebontották. Az új faluotthon megépítése mellett a község a turisztikai kínálatot is gazdagítani kívánja egy új idegenfogalmi célpont létrehozásával a hegyen. Az egykori laktanya telkén mintegy két év után építik fel az új, 278 négyzetméternyi faluotthont, melyben helyiségeket kapnak a HK mellett az egyesületek, valamint egy 80 férőhelyes terem is lesz. Az építési munkálatok elvégzésének határideje négy hónap a kivitelezői szerződés aláírását követően.

hegy otthon19183Az egykori laktanya telkén a faluotthon épülete melletti glamping kialakítása nem a község beruházása. A tervezett négy, mintegy 50 négyzetméteres házikó a projekt második fázisát jelenti.

A faluotthon felépítésére Lendva Község a költségvetésében mintegy 150 ezer eurót irányzott elő.

MCSi Design