kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Baumgartner Dubravko az új galériaigazgató

dubi20181Lendva Község Tanácsa szerdai rendkívüli ülésén a Mandátumvizsgáló, Választási és Kinevezési Bizottság határozatainak ismertetése után minden további kérdés és vita nélkül – egy tartózkodó szavazattal – kinevezte Baumgartner Dubravko festőművészt, a Lendvai Galéria-Múzeum eddigi munkatársát az intézet új igazgatójának.

A megbízatás öt évre szól.

dubi20183A Galéria-Múzeum igazgatói tisztségére hárman pályáztak, Baumgartner Dubravko és Lazar Evgen beadványa felelt meg a követelményeknek. A programot értékelő szervek (az intézet és a községi nemzetiségi tanács) pozitív véleményt fogalmaztak MEG a tervekről, mindkét jelölt programját jónak értékelték. A programokat a községi mandátumvizsgáló bizottság belső pontozási rendszer alapján értékelte, s e szerint Baumgartner fejlesztési programja egy ponttal megelőzte a másik jelöltét. Balažek Anton polgármester a szavazás után kifejtette: fontolóra kell venni a közintézetek tisztségviselői kinevezési eljárásának életszerűségét, hatékonyságát, főleg ha tudjuk, hogy hiány van olyan fiatalokból, akik vezetői posztot hajlandók vállalni. Baumgartnernek a polgármester jogi és szakmai támogatást ígért a Galéria-Múzeum vezetéséhez, s reményét fejezte ki, hogy a kihívásokat jól kezeli és a lehetőségeket minél eredményesebben kihasználja.

 A községi tanács továbbá támogató véleményt adott az 1. Számú Lendvai KÁI igazgatójelöltjének, Sabo Tatjanának és a Lendvai Népi Egyetem igazgatójelöltjének, Hojnik Kelenc Rahelának. A polgármester mindkét jelölttel beszélgetést folytatott. Az iskola esetében a tanács ülésén kifejtette: szükséges a KÁI és a kétnyelvű középiskola szorosabb együttműködése a tanulók iskolaválasztása terén, valamint a KÁI-ban tapasztalható mindenféle politizálás megszüntetése. A Lendvai Népi Egyetemmel kapcsolatban pedig megjegyezte: az intézetnek a jövőben aktívabbnak kell lennie az élethosszig tartó tanulás terén, nem csak a marginális csoportokat érintően, s többet kell tenni a szociális tőke erősítéséért.

MCSi Design