kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Babgulyásillat Radamos felett

radamos2018A radamosi Harangvirág TME és a Radamosi HK által szervezett Hagyományőrző- és Gasztronómiai Napnak kedvezett az időjárás, így igencsak tartalmas, érdekes, végsősoron jól látogatott rendezvényt sikerült szervezni.

A hagyományőrző kézműves bemutatók révén a rendezvényre látogatók megtekinthették a fazekasság, a kosárfonás, a szövés, a csuhékészítés művészetét, de a babból készített ételek bemutatása is népszerű volt. A jelenlévőket a zalaegerszegi Harangláb népzenei együttes, az Új Muravidék Citeraegyüttes, valamint a felvidéki Csillagfürt népdalkör és citeracsoport szórakoztatta, fellépett a szentlászlói, a nedelicai és a helyi népdalkör is. Külön produkciót jelentett az Orfeum Vándorszínpad operettösszeállítása.

A programok közben folyt a babgulyásfőző verseny is, amelyre 15 csapat nevezett be. A zsűri szerint a legjobbnak a nedelicai kultúregylet babgulyása bizonyult, a második a helyi, radamosi népdalkör, míg harmadik a csentei szőlőtermelők bográcsa lett.

A rendezvény mindenképpen elérte célját mind a hagyományőrzés, mind a gasztronómia terén, s nem utolsó sorban közösségépítő jellegében is.
MCSi Design