kele
perec1
garas1
63. évfolyam
11. szám
Lendva 
2019. 03. 14.
kiscim1119
 

Az ipari övezet elsőbbséget élvez

sal2118Šalovci Község Tanácsa múlt pénteken Markovcin, az új idegenforgalmi központban tartotta meg soros ülését. Az egykori iskolát a község pályázati támogatásból alakította át 52 személyt befogadó, teljesen felszerelt szálláshellyé, és amint Iztok Fartek polgármester elmondta, a központ júniusban már fogadja is az első látogatókat.

Az ülésen második olvasatban elfogadták a közel 2,5 millió eurós 2018-as költségvetési tervezetet, azzal a módosítással, hogy mintegy 46.500 eurót fordítanak a čepinci laktanya megvásárlására, amelyben határőrmúzeumot rendeznek be pályázati forrásokból. A polgármester hozzáfűzte, hogy a községben elsőbbséget élvez az ipari övezet kialakítása, amely kohéziós támogatások segítségével 3,1 hektár területen jön létre 2019 végéig. A költségvetés mellett a testület második olvasatban elfogadta a község új statútumát is, amelynek keretében az őszi helyhatósági választások és az általános időszűke miatt későbbre halasztotta a javaslatot arról, hogy hétről kilencre bővítik-e a községi tanács összetételét.

A község hosszabb megfontolás után és a felmerülő fenntartások ellenére csatlakozott a légi jégvédelemhez kétéves időszakra. 

MCSi Design