kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

A vezetőségben nem történt változás

tuzolto2218A Lendvai Tűzoltószövetség pénteken tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok újabb öt évre bizalmat szavaztak Prendl Srečko elnöknek és Kasnik Ivan szövetségi parancsnoknak.

A Lendvai Tűzoltószövetségbe a Lendvai és a Dobronaki község önkéntes tűzoltóegyletei tömörülnek. A pénteken megtartott tisztújító közgyűlésen 19 tag közül 17 jelent meg. Az egybegyűlteket Prendl Srečko elnök köszöntötte, majd éves beszámolójában kiemelte, hogy a szövetség szárnyai alatt működő egyletek a riasztásokkor megfelelően és hatékonyan teljesítettek. A szövetség továbbá tűzoltószemléket, versenyeket és szakmai képzéseket szervezett, valamint Dobronakon gyakornoki tűzoltótanfolyamot indítottak. Emellett elősegítették az egyesületek gyorsabb tájékoztatását is. A szövetség az ÖTE-k alapfelszereléséről is gondoskodott, így az Alsólakosi ÖTE-nek új fecskendőt szereztek be, valamint a többi ÖTE-nek is biztosították a szükséges felszerelést. A vezetőség közreműködött a lendvai Katasztrófavédelmi Központ dokumentációjának elkészítésében, amelynek építése idén kezdődik. 

Kasnik Ivan szövetségi parancsnok elmondta, 2017-ben összesen 59 beavatkozásra riasztották az egyleteket, többek közt tűzesetekhez, veszélyes anyagok okozta és közúti balesetekhez, természeti csapások okozta károkhoz és betegek helikopteres szállításához. Ezt követően elhangzott, hogy a szövetség az elmúlt évben valamivel több mint 115 ezer euróval gazdálkodott.

A beszámolók elfogadását követően tisztújítás következett. A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott Prendl Srečko elnöknek, valamint Kasnik Ivan parancsnoknak. A 11 tagú igzgatói bizottságot kettőjük mellett Bažika Ladislav alelnök, Toplak Attila parancsnokhelyettes, Gal Romeo lendvai és Slepec Boštjan dobronaki községi tűzoltóparancsokok, emellett Sobočan Suzana, Hozjan Ana, Meolic Janez, Horvat Tomi és Prešperger Ernest alkotja. A felügyelőbizottság tagja ifj. Horvat Robert, Sabo Dezider és Car Zdenko lett. Az idei munkatervben a hagyományos programok szerepelnek. A közgyűlésen felszólalt Balažek Anton polgármester, Hebar Tibor, a lendvai polgári védelem parancsnoka, Vöröš Andrej, a muravidéki tűzoltórégió képviselője, valamint a baráti kapcsolatokat ápoló egyesületek képviselői is.
MCSi Design