kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Kiválasztották az új pálya helyszínét Kapcán

kapcafoci24181A szlovén–horvát határügyben meghozott döntőbírósági határozat értelmében a kapcai focipálya horvát területen maradt, így most új pályát kell építeni szlovén területen. A kapcai fociklub új sportlétesítményéhez az állam és a Szlovén Labdarúgó-szövetség is segítséget ígért.

Az új pálya helyének kiválasztása több hónapig tartott. A beruházásra kiválasztott telekkel kapcsolatban végül egyezség jött létre Lendva Község, a Kapcai HK és a Kapcai Labdarúgóklub között. A javaslatot Lendva Község már továbbította a szlovén kormány felé.  

kapcafoci24182A javaslat szerint a kapcai focicsapat a településtől keletre eső telken, Kót irányában kap új pályát a hozzá tartozó szükséges létesítményekkel. A 2,3 hektárnyi terület több magántulajdonban lévő telekből áll majd össze. A tulajdonosok az ingatlanuk eladásával/cseréjével kapcsolatosan már kifejezték beleegyezésüket. A földeket az állam, illetve Lendva Község vásárolja fel. A községnek azonban az építésre kiválasztott új telket be kell vennie a területrendezési tervbe is, a módosításról a községi tanács dönt várhatóan még júniusban.

A hosszú és bonyolult eljárásban az ország együttműködést és segítséget ígért. A beruházás értéke 350 ezer euró, ennek túlnyomó részét az állam vállalta, de támogatást ad a Szlovén Labdarúgó-szövetség is.
MCSi Design