kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Körfogalom épül a rakičani kórháznál

korforg2418Az Infrastrukturális Igazgatóság közzétette a Rakičan–Muraszombati között útszakasz teljes felújítására vonatkozó pályázatot. A beruházás keretében a kórháznál körforgalom épül a zökkenőmentes közlekedés és a nagyobb közlekedésbiztonság érdekében.

Sokan megtapasztalták már, mennyire körülményes és veszélyes a jelenlegi kereszteződés a rakičani kórháznál, főleg a kihajtásnál Muraszombat felé kanyarodva. Fokozott elővigyázatosságra van szükség a jobbra kanyarodásnál is, Rakičan irányába, hiszen a főútra csatlakozás előtt keresztezni kell a gyalog- és kerékpárutat is. Az útszakasz állapota és a kereszteződés kialakítása megnövekedett forgalomban már nem tudta nyújtani a megfelelő biztonságos körülményeket. Annak ellenére, hogy a Muraszombat és Rakičan közötti aszfaltos út mellett gyalog- és kerékpárút is van, az Infrastrukturális Igazgatóság e szakaszt már 2015-ben magas fokban veszélyeztetett útszakasznak nyilvánította.

Az illetékes igazgatóság a június 21-ével lezáruló pályázattal kivitelezőt keres a teljes útfelújítás elvégzésére. A munkálatok a kórház elágazásától az Egészségügyi Szakközépiskola és a Rakičani Idősek Otthona elágazása közötti szakaszon folynak majd. A beruházást az állami költségvetésből finanszírozzák.  

A körforgalom megépítésével és az út felújításával értelemszerűen megváltozik a forgalmi rend is, hiszen a kórház irányában a közlekedés a körforgalomból történik majd, de nagyobb változásra kell számítani az Egészségügyi Szakközépiskolához és az idősotthonhoz vezető kereszteződésben is, az intézményektől az új rend szerint csak jobbra, Rakičan felé lehet kanyarodni majd. A beruházás keretében új buszmegálló is épül.

MCSi Design