kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Az iskola sikeres bemutatkozása

kaiII2418Szabadtéri tanórára invitálta a múlt csütörtökön a 2. Számú Lendvai KÁI az érdeklődőket, ahol tudásukat és kreativitásukat mutatták be az iskola tanulói és pedagógusai.

Horvat Lívia iskolaigazgató köszöntője után a „felhőoszlató-ébresztő” következett az iskola tágas, szép növényzettel és fákkal övezett kertjében. A Fodor Árpád által levezényelt reggeli torna különböző elemekből állva a nyári teendőket idézte meg, ilyen volt például a „matracfúvás lábbal”, és sikerült is a mozdulatokkal az összes vitális szervet megmozgatni. A „ön-ölelés” mozdulatával záródó testmozgás után a bemutatók műhelyek segítségével valósultak meg. Ilyen volt az egészséges életmódhoz kapcsolódóan az öko-kert bemutatása és a fűszernövények felhasználása nyári italok elkészítése, vagy a szivárványos jógagyakorlatok a szükséges füstölőkkel és a hangtálak harmóniájával „ékesítve” egy nagy tölgy alatt.

A látogatók az iskola épületében folyó, már említett konyhai teendők megtapasztalása mellett a „Könyvvel növekszem” kiállításba és az olvasási verseny műhelyébe is betekintést nyerhettek. Az esztétikusan felszerelt teremben a gyerekek olvasáskészségeiket is megcsillogtatták. Közben egy másik helyszínen a bicajosok túrára készítették fel kerékpárjaikat, előkerült a pumpa és a nyomásmérő műszer… Ment minden, mint a karikacsapás, s mindez a szabadban, mert a kissé borongós idő végül egészen megváltozott: mintha a nap is megunta volna a lustálkodást, hétágra sütött…

MCSi Design