kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Diákmunka Lendva Község közintézeteiben

diakmunkaNyári diákmunkára tett közzé felhívást Lendva Község, amellyel segíteni kívánja az fiatalok helyzetét, bevonva őket ezáltal  a helyi  munkaerő piacba. A lehetőséggel  – másfél hónapos időtartammal – a községi közintézetekben, a közszférában, a turizmusban és a szolgáltatásokban lehet élni 5,99 eurós órabér mellett. Két felhívásra mintegy 30 jelentkező volt.

Lendva Község májusban és júniusban már tett közzé felhívást a diákmunkára, a harmadik július 7-én várható, ami egészen októberig, azaz a rendelkezésre álló keret felhasználásáig tart. E célra a községi költségvetés 30 ezer eurót különített el, amiből háromezer munkaórát tudnak finanszírozni a diákok számára 5,99 eurós órabér formájában.  Munkát a pályázati feltételeknek eleget tevő diák/hallgató július 1-jétől vállalhat a községi közintézetekben, községi hivatalban, illetve a község által (társ)finanszírozott intézmények programjaiban. Az érdekeltek a jelentkezési lapon jelölik meg, hol szeretnének munkát végezni (Galéria-Múzeum, Idegenforgalmi Szövetség, Tűzoltó Szövetség, sportszövetség, Öko-park Kft., kultúrközpont… ) és milyen időtartamban (50, 100 és – legfeljebb - 200 óra). A diákmunka lehetőséget nyújt a helyi munkalehetőségek megismerésére, és alkalmat ad munkatapasztalat szerzésre is.

A pályázásához szükséges a diák/hallgatói státusz és a Diákmunka-közvetítő (Študentski servis) munkabeutalója. Az érdeklődőnek 15 éven felülinek és Lendva község lakójának kell lenni. A pályázati feltételeknek eleget tevő diákokkal/hallgatókkal tárgyal a Lendvai Egyetemisták Klubja is, és adatbázisába helyezi őket. A klub készíti el a szerződés-javaslatot is, amelyet a kiválasztott diák/hallgató köt meg Lendva Községgel.

Értesülésünk szerint a diákmunkára megjelent két felhívás kedvező visszhangot keltett, érdeklődésüket mintegy 30 diák/hallgató jelezte. Ebből is látszik, hogy szükség van a fiatalok effajta ösztönzésére, együttműködés keresésére, egymás megismerésére.

MCSi Design