kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Az élet álom, valósítsd meg!

erettsegi2918A címben szereplő gondolat volt az egyik idézet, melyet a Lendvai Kétnyelvű Középiskola ünnepi bizonyítványosztóján a Színház- és Hangversenyteremben a végzősöknek szántak iskolatársaik. Az általános érettségizők között egy aranyérettségizővel, míg a szakmai érettségizők között két gyémánt- és egy aranyérettségizővel dicsekedhet az iskola.

Lendván a 2017/2018-es tanévben 16 diák tett általános érettségi vizsgát a tavaszi vizsgaidőszakban, de közülük mindössze 10-en voltak eredményesek. Az érettségiző gimnazisták közül a legsikeresebb Nemec Oskar lett, aki a 34 elérhető pontszámból 33-at teljesített, így arany érettségi bizonyítványt vehetett át. Szakmai érettségi vizsgát 15 diák tett, mindannyian sikeresen. Kitűnően vizsgáztak hárman a vegyésztechnikumi programból: Jerebic Eva és Koša Filip a maximális 23 pont megszerzésével gyémántérettségizők lettek, Hozjan Martina pedig mindössze egy ponttal kevesebbel aranybizonyítványt kapott.

Kitűnő eredménnyel, maximális pontszámmal zárta tanulmányait a hároméves gasztronómia-szálloda szak diákja, Madaras Martina is.

Hajdinjak Prendl Silvija, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola igazgatója köszöntőjében elmondta: extrém eredmény született az idén, hiszen ritkán fordul elő, hogy ennyi arany-, illetve gyémántérettségizője lett volna az iskolának, másrészt viszont a gimnázium programban nagy volt a szóródás. A folytatásban kiemelte: a szakmai érettségit tevő diákok közül 10-en az érettségi bizonyítvány mellé idegen nyelvből vizsgabizonyítványt, s az ezzel járó angol, illetve német certifikátumot is átvehették.

A gimnáziumi program hat sikertelen érettségizője az augusztusi vizsgaidőszakban vizsgázhat újra. 

Az ünnepi bizonyítványkiosztón jelen volt Balažek Anton, Lendva polgármestere és Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke, nemzetiségi parlamenti képviselő is.

Balažek gratulált az elért eredményekhez, az útravaló mellett pedig arra kérte a fiatalokat, hogy ne feledjék el a várost, hiszen ez Európa egyik legizgalmasabb szöglete. Horváth pedig megismételte Balažek polgármesternek a kétnyelvű középiskolát minősítő megjegyzését, mely szerint kiváló iskola a miénk, majd arra kérte a friss érettségizőket, hogy bármerre viszi is őket a sors, térjenek mindig vissza, hiszen Lendván jó élni.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben