kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Borok, borjátékok, perecek Dobronakon

borjatek3118Szombaton, a nyár közepén zajlott le Dobronakon a már hagyományos Bor és perec ünnepe. A játékos, szórakoztató délután a Dobronaki Szőlő- és Bortermelő Egyesület, a Környezeti és Idegenforgalmi Intézet, a Dobronaki Turistaegylet, Dobronak Község és a dobronaki magyar közösség szervezésében valósult meg.

A rendezvény fő programja a dobronaki kultúrotthon előtti téren délután négy órakor kezdődött, és a szórakoztató estéig váltották egymást az események. A színpadon a Dobronaki Nótázók csoportja és Neubauer Zsanett harmonikás mutatkozott be. Az egybegyűlteket Kardinar Marjan, Dobronak Község polgármestere köszöntötte, majd a bortermelő egyesület elnöke, Horvat Bojan kiemelte, hogy a délutánt a látogatók és a bortermelők egy társasági eseménynek tekintsék, szórakozzanak egy-egy pohár finom bor elfogyasztása mellett.

A kultúrotthon aulájában borkóstolás fogadta a látogatókat, ahol a dobronaki és környékbeli, valamint magyarországi egyesületi és magánszemélyek boraiból lehetett kóstolni. Ott volt megtekinthető a pereckiállítás is, amiket a szorgalmas asszonyok készítettek erre az alkalomra. Újdonság volt a rakicsáni mezőgazdasági középiskola traktorainak kiállítása, s bemutatkoztak az országos szántóverseny fiatal bajnokai is. A későbbiekben Pálfi Dénes és Gönc János borászok mint díszvendégek is szóltak a borkedvelő vendégekhez.

A rendezvény sok helyi sajátosságot érintett: bor, perec, szántás, traktor, a borászati játékok pedig kísérőprogramként zajlottak le. A játékokra összesen 10 csoport jelentkezett be, végül 8 versenyzett. A humoros, borászattal egybekötött játékok próbára tették nemcsak a csapatok ügyességét, hanem tudásukat és a csapattagok együttműködését is. A játékokat a dobronaki szakácsok csapata nyerte meg.

A Bor és perec ünnepének szervezői a beszélgetésben kiemelték a fiatalok bevonásának fontosságát a borászat és a borfogyasztás kultúrájába, ezzel a fiatalok körében a bor értéket nyerne és nemcsak alkoholos italnak számítana. A dobronaki borászok egyleténél is a minőséget, a helyi környezethet kapcsolódást tartják fontosnak. Az esti program a fröccsé, a zenéé, a táncé lett, a vidám társalgás a késő estébe nyúlt a falu terén.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben