kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

20. Családok Találkozója Hodoson

csaltal32820. alkalommal rendezték meg a Családok Őrségi Találkozóját szervezték Hodoson vasárnap délután, a jubileumi rendezvényen a már jól bevált programmal várták a látogatókat. A délutáni kikapcsolódáson kicsik és nagyok, fiatalok és idősek múlatták az időt társalgással, tánccal, játékkal, a bátrabbak pedig még ügyességi vetélkedőn is részt vehettek.
 

A Hodosi Ifjúsági Központ udvarán felállított sátorban a Skok együttes szolgáltatta a táncba csalogató muzsikát. A levegőben roston sült ételek, illetve lángos illata terjengett. Az udvaron gyermekzsivaj, a legkisebbek a fából készült hagyományos gyermekjátékokkal játszottak, s közben többször is sorba álltak egy újabb csillámtetoválásra, illetve lovaglásra. A nagyobbak már az íjászattal próbálkoztak, azon versengtek, ki találja el először a céltábla közepén díszelgő lufit.

A kikapcsolódásra érkezett vendégeket eközben Orbán Ludvik polgármester köszöntötte. A jubileumi rendezvény kapcsán reményét fejezte ki, hogy a találkozón mindenki jól érzi magát, valamint a vetélkedőn való részvételre buzdított.

Idén hét páros vállalta a játékot és mutatta meg, hogy logikai feladatokban, gyorsaságban vagy éppen ügyességi feladatokban is helyt tud állni. Volt almahámozás, kirakózás, bekötött szemmel szlalomozás és még sok hasonló feladat, melyeket a lendvai MNMI munkatársa, Vida Simona vezetett. A vicces feladatok végrehajtása közben a játékosok és a nézők is jól szórakoztak. Az első helyen végül a Bohar Danilo és Bohar Nelli páros végzett, akik egy kétszemélyes fürdőbelépőt nyertek a radenci termálfürdőbe. A második helyen holtverseny alakult ki, Könye Erika és Baranya Lukašev Cvetka párosa, illetve Tamaško Adrijana és Könye Annamari között. A még mindig dicsőséges harmadik helyet pedig Škaper Olgica és Bočkorec Dušan szerezte meg. Minden játékos részesült könyvjutalomban, illetve virágot és virágvetőmag-csomagot is mindenki hazavihetett.

A rendezvény idén is a jól bevált séma szerint zajlott, egy délutáni nagy közös piknik hangulatát idézve. Az ismerősök, rokonok üdvözölték egymást, elköltöttek együtt egy ebédet, társalogtak. Az elszármazott, külföldön élő hodosiak is találkoztak, a család, a szomszédok körében nosztalgiáztak.

A találkozót ezúttal is a Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség szervezte a községgel és a lendvai Magyar Nemzeti Művelődési Intézettel karöltve.

csalank bunderla3218

Bunderla Mária, Hodos:

– Mint minden évben, idén is én sütöm a lángost, de persze akad segítségem. Először nem akartam vállalni, mert már idős vagyok, de rábeszéltek, és a fiataloknak nem tudtam nemet mondani. A magyar nemzetiségi önkormányzatnak különben is szívesen megteszem, mivel én is magyar vagyok. Nem egyszerű ebben a melegben tésztát gyúrni és forró olajban sütni, de nagyon elégedettek a vevők. Mindenkinek ízlik, ezért megéri. A lángos különben mindig nagyon megy, sokan még haza is szoktak vinni.

 

csalank gerencs3218

Gerencsér Ferenc, Dobronak:

– Negyvenkilenc éve Ausztriában élek, de mióta nyugdíjas vagyok, már többet vagyok itthon. Néhány éve rendszeresen eljövünk Hodosra a Családok Találkozójára. A feleségem testvére ide ment férjhez, és ilyenkor velük töltjük a délutánt, együtt a család és a rokonság. De nekem különben is sok ismerősöm van már itt, főleg a focin keresztül, meccsekre is el szoktam járni, úgyhogy nem idegenként érkezem. Itt összefutok a régi arcokkal, társalgunk, viccelődünk, megkóstoljuk az ételeket, szól a zene, jól érezzük magunkat.

 

csalank safrany3218

Sáfrányos Jánosné Erzsébet, Bajánsenye:

– Hét-nyolc éve minden alkalommal eljövünk ide. A fiam itt alapított családot Hodoson, és mivel a rendezvény neve is az, hogy Családok Találkozója, adja magát, hogy együtt töltsünk egy szép napot. Arra is jó ez az alkalom, hogy egy kicsit kipihenjük a hétköznapokat, a rohanást, leálljunk, beszélgessünk, kikapcsolódjunk, szórakozzunk. A helyiek barátságosak, és mivel Hodos és Bajánsenye szomszédos falvak, így szinte mindenki ismer mindenkit.
MCSi Design