kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Kellemes és hangulatos szórakozás késő estig

gonterfalu3218Göntérházán szombaton rendhagyó falunapot tartottak, amelynek keretében a helybeli faluotthonban falutörténeti kiállítás nyílt, kora délután pedig ügyességi vetélkedőt rendeztek a focipályán. 

A Göntérházi Helyi Közösség, a Hetés Művelődési Egyesület és a Göntérházi Önkéntes Tűzoltóegylet közösen megrendezett falunapja rendhagyó volt, hiszen a hagyományos népi cséplést és aratást bemutató eseményt idén helytörténelmi kiállítás és ügyességi játékok megrendezése váltotta.

A kiállítás kora délutáni megnyitóján az egybegyűlteket Gerebic Bettina, a HK elnöke és Šebjanič Valerija, a Hetés ME elnöke köszöntötte, majd röviden bemutatták a kiállítás létrejöttét és tartalmát. Amint elhangzott, a kiállítás anyagát a falusiak segítségével és önzetlen együttműködésével gyűjtötték össze, az anyaggyűjtésbe és a rendezvényszervezésbe pedig aktívan bekapcsolódtak a helybeli fiatalok is. A fiatalok aktivitását igencsak fontosnak tartja a falu életében a vezetőség, nem utolsó sorban a kiállítás nekik is szólt, hiszen anyagában a falu örökségét, múltját és jelenét lelhették fel és ismerhették meg.

A több száz éves hetési falu gazdag történelmi és kulturális örökségének gyűjteményében tárgyi kellékeket állítottak ki, a látogatók dokumentumok, népszámlálási adatok és fotók között böngészhettek, amit szöveggel egészítettek ki. Emellett helytörténeti érdekességeket és cikkeket tettek közzé, valamint a faluban működő tevékenységek bemutatása mellett a kézimunkaszakkör és a tűzoltóság is saját kiállítósarkot kapott.

A forró nyári délután ügyességi játékokkal folytatódott, amelyre a szervezők az együttműködő falvakat hívták meg. Az egyre nagyobb létszámban gyülekező közönség jelenlétében a focipályán Gáborjánháza, Radamos, Petesháza és Göntérháza csapata küzdött meg a nyolc különböző ügyességi és szórakoztató játékban. A nap végére a legügyesebb Gáborjánháza lett, Radamost, Petesházát és a vendéglátó csapatot előzve meg. Közben a faluotthon udvarán már javában folyt a régi és új ismerősökkel a beszélgetés, az asztalokra pedig felkerült a bogrács és a lángos, s a nap zenés mulatsággal zárult.
 
MCSi Design