kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Kelepelőt állítottak a szőlőhegyen

kelepel3418Szombat délután a pártosfalvi szőlőhegyen hagyományos rendezvény keretében találkoztak a helyiek: felállították a szőlőben a kelepelőt, majd a szabadban elfogyasztott finom ebéd mellett megkóstolták egymás borait.

A pártosfalvi Ady Endre Művelődési és Turisztikai Egyesület keretében működő borászati szekció egész évben aktívan tevékenykedik. A szőlőhegyen található pincéjüket és az itt kialakított pihenőhelyet pedig igyekeznek minél jobban kihasználni, s ha alkalom adódik, akkor a helyeiket is vendégül látják.  A kelepelő-állítás is épp egy ilyen esemény. A találkozóra általában jól ismert arcok érkeznek, barátok, ismerősök, a borászati egylet tagjai, hogy családias hangulatban együtt töltsék el a délutánt. Idén is így történt.

Vörös Laci, a szekció vezetője rövid köszöntés után felkérte a jó erőben lévő férfiakat, hogy állítsák fel a fából készült szerkezetet. A kelepelő reményeik szerint meg fogja védeni a termést a kártékony madaraktól. Miután sikeresen a helyére került a kelepelő, a szél belekapott a lapátkerekekbe és meg is hajtotta. – Működik! – állapították meg elégedetten, majd egy csoportképhez sorakoztak fel a jelenlévőkkel. Közben előkerült a harmonika, szólt a nóta is mellé, az asztalokra pedig illatozó sült hús került. Az asszonyok az ebéd után pedig saját süteményeiket kínálták. A délután könnyed társalgással, kellemes hangulatban folytatódott.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben