kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Színes programok négy helyszínen

vintur3418Lendva legjelentősebb idegenforgalmi rendezvénysorozata, a Vinárium Fesztivál augusztus 17-étől szeptember 9-ig nyújt érdekes programokat minden korosztály számára.

Az idei fesztivál négy fő helyszínen valósul meg: a Vinárium kilátótoronynál, az óvárosban, a Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadán és a Horgászotthon udvarán, ahol főleg zenés eseményekre, valamint gyermek- és ifjúsági programokra kerül sor. A két nagy hagyományos rendezvény, a Bográcsfeszt és a Lendvai Szüret mellé több kisebb esemény tömörül, a részletes program a Lendvai Vinárium Fesztivál című programfüzetben található, melyet minden háztartás a napokban már megkapott a községben. Újdonságot jelent például az Olaszrizling Napja, melyet idén először augusztus 31-én tartanak meg a Lendva-hegyi borozókban.

A Vinárium Fesztivál projektfelelősei, Süč Dejan és Bukovec Martina (képünkön), valamint Balažek Anton polgármester a rendezvénysorozat bemutatója kapcsán ismertettek néhány idegenforgalmi adatot is. Lendvára és környékére a legtöbb turista még mindig a nyári és az őszi hónapokban (júliustól szeptemberig) látogat el. Az idegenforgalmi bevételt a termálturizmus, a kulturális-történelmi és az utóbbi időben a sportturizmus hozza. A turisztikai látogatottság tavaly is követte az előző években jellemző növekedést és fejlődést. A község területén 2017-ben a vendégéjszakák száma 133.024 volt, ami három százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva.

Lendva Község Európa Kulturális Fővárosa címre való pályázásának fontos mozaikkövei a partnervárosi kapcsolatok. Lendva a partnerség tekintetében megkapta a Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsának, a Muraköz megye, Zala megye, valamint Muraszombat, Csáktornya és Zalaegerszeg regionális központok támogatását. A Vinárium Fesztivál keretében megállapodás aláírására a Bográcsfeszt előestéjén, augusztus 24-én kerül sor a Városházán.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben