kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Megnyílt a Napsugár udvar Völgyifaluban

volgyi jatsz3418Az egykori völgyifalui iskola és óvoda udvarán az új játszótér ünnepélyes avatására szép számban gyűltek össze kicsik és nagyok vasárnap délután. A gyermekek a hőséggel mit sem törődve a szalagvágást követően örömmel vették birtokukba az organikus játszóteret.

A Napsugár udvar megnyitójára érkező látogatók elé vasárnap egy egyedülálló organikus játszótér látványa tárult, amelynek kialakítása körül tavasszal kezdődtek el a munkálatok.

Az egybegyűlteket Kaszás Mihály, a helyi közösség elnöke köszöntötte, ünnepi beszédében kiemelve, hogy a felállított játszóeszközök egy több száz éves tölgyfából készültek, amelyet egy őszi zivatar döntött ki a faluban még tavaly. Ettől igazán egyedivé vált a játszótér, amelynek költségeit a helyi közösség finanszírozta a községtől kapott működési támogatásból. Amint még elhangzott, a játszótér ötlettervét egy kis csapat dolgozta ki, s a nagy tölgy darabjai Császár István szorgos kezei alatt kapták meg végső formájukat, de Tóth József is sokat segített a megvalósításban. Emellett Kaszás Mihály örömét és köszönetét fejezte, hogy a falu közössége újra összefogott és közös munkával egy több éves tervet valósított meg. Végezetül a helyi közösség vezetője élt a lehetőséggel és nyilvánosan bejelentette polgármesteri indulását az őszi helyhatósági választásokon.

A völgyifalui népdalkör által előadott dalcsokrot követően a gyermekek lelkesen vettek részt a szalagvágásban, majd örömmel vették birtokukba az egyedi módon megformált csúszdát, libikókát, bunkert, mászókát és a nagy homokozót. Míg a gyermekek a játszótér felfedezésére indultak, addig a felnőttek megcsodálhatták a felújított kutat az udvar közepén, majd az árnyékban kellemes társalgás kezdődött.     

A Napsugár udvar megnyitásával a kisgyermekes szülők több éves kezdeményezése, egy játszótér kialakításra vált valóra. Egyben pedig egy új közösségi tér is létrejött a faluban, amelyet remélhetőleg hosszú éveken keresztül gyermekzsivaj tölt be.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben