kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

A 4. Bográcsgulyásfőző Verseny Kisfaluban

kisfalu3618A kisfalui Harang Művelődési és Turistaegyesület vasárnap szervezte meg a 4. Bográcsgulyásfőző Versenyt. A tűzoltóotthon előtti sátorban élőzenével és gulyással várták az érkezőket, a füves területen pedig a versenycsapatok foglalhatták el helyüket. Családias, baráti hangulatban telt a délután.

Összesen tizenhárom csapat vett részt a főzőversenyen, helyiek, környékbeliek, illetve két csoport Zalaszántó települést képviselte – velük kötött nemrég a moráci magyar önkormányzat baráti szerződést. Az esős, őszies időjárás senkinek sem vette el a kedvét a főzéstől. A versenyzők felkötötték a kötényt, majd átvették a szervezőktől a gulyáshoz a hozzávalókat. A bográcsok alatt hamar fellobbant a tűz, és amikor a paprikától színt kapott az étel, volt idő egymás bográcsába is belelesni, ismerkedni, barátkozni, pogácsákat, kifliket kóstolni – és persze egyéb hazait is, amit főként a gazdák kínálgattak büszkén. Míg a gulyásoknak a kellő fűszerezés adta meg az ízt, úgy a rendezvénynek az a folyamatos keveredés, melynek eredményeként késő délutánra már mindenki barátságba került egymással. Mondani sem kell, hogy Kisfaluban ezúttal is páratlan volt a hangulat. A háromtagú zsűriben a Morác polgármestere, Glavač Alojz, Žiško Marina szakács és Bedič Silvo, a Pártosfalvi KÁI szakácsa foglaltak helyet. A kritériumok alapján a harmadik legfinomabb ételt a szerdahelyi Antal Ferenc Művelődési Egyesület főzte, őket előzte meg a szentlászlói BMV Žaga csapata. Az idei legízletesebb szabadban főtt bográcsgulyás címet pedig a Szerdahely elnevezésű csapat érdemelte ki. A versenyen résztvevő minden csapat átvehetett egy emléklapot, a dobogósok pedig tárgynyereménnyel és dicsőséggel is gazdagodtak.

A délután aztán estébe hajlott, a társaságok pedig a nagy rendezvénysátor alá költöztek. Itt élőzene mellett beszélgettek, táncoltak, mulattak, ki meddig bírta talpon.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben