kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Kisvállalkozások ösztönzése községi támogatással

sal37183A sali község tanácsának 31. ülésén Fartek Iztok polgármester féléves pénzügyi beszámolója után az ülésen több rendeletet és szabályzatot tárgyaltak a tagok. Második olvasatban került terítékre az idegenforgalmi, sport és kulturális közintézmény megalapításának rendelete. Míg néhány tag a rendelet mihamarabbi elfogadását sürgette, hogy a község idegenforgalmi tevékenysége mielőbb beinduljon, többen módosítási javaslatot és megjegyzést fűztek a javaslathoz. Hosszú vita után a polgármester az első olvasatban elfogadott rendelet újabb áttekintését javasolta az illetékes bizottságnál.

sal37181Az ülésen továbbá a kisvállalkozások ösztönzéséről és fejlesztéséről szóló szabályzatot is megvitatták, amelyben a községi támogatásokat négy intézkedésben határoztak meg: a kezdő beruházásokra, új munkahelyek létrehozására vagy önfoglalkoztatásra, a beruházások ösztönzése érdekében kamatfinanszírozásra, valamint a községi vállalkozások piaci promóciójának segítésére. Idén a költségvetésben erre a célra 10.000 euró vissza nem térítendő támogatást terveztek.

A tanács első olvasatban elfogadta továbbá az idegenforgalmi és promóciós illetékről szóló rendeletet, amely alapján a községben eltöltött egy vendégéjszakára egy személy egy euró illetéket fizet. A községi hivatalban az új törvénnyel összhangban elkészült a temetőrendről szóló rendelet, amely a temetői és temetkezési rendet határozza meg, valamint a 24 órás ügyeleti szolgáltatást. A rendelet első olvasatának elfogadása után a polgármester többek közt arról tájékoztatta a tanácsot, hogy Domonkosfán az elkészített járdaszakaszon megkezdik az aszfaltozást.

sal37182

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben