kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Felsőlakosi Víg.A.Dalom

lakos3718A Felsőlakosi Vigadalom, mely egy frappáns szójáték eredményeképp a „Víg a Dalom” címet is viselte, első ízben került megrendezésre szombaton Felsőlakosban. A helyi faluotthonban, illetve annak udvarán színes programokkal várták a látogatókat, s a délután kitűnő hangulatban telt.

Kisboldogaszony napján, amikor a néphagyomány szerint az asszonyoknak tilos a házimunka, mit is érdemes tenni, mint átmulatni az időt? Volt is erre lehetősége szombaton nem csak a nőknek, a fériaknak is! Csak el kellett látogatniuk Felsőlakosba arra a kulturális rendezvényre, amelyre valóban helytálló volt a színes jelző. A programba a szervezők ügyesen szőtték bele a hagyományőrzést, a kultúrát, egy kis mozgást, és természetesen a mulattatás sem maradt el.

– Felsőlakosban az elmúlt néhány évben ismételten fellendült a művelődési élet, hiszen a kulturális és egyéb egyesületek is nagyon aktívak. Fontosnak tartom, hogy nem csak a faluban van összefogás, hanem a különböző településekről is ellátogatnak ide azért, hogy egy kellemes délutánt együtt töltsenek el – mondta szülőfalujában Horváth Ferenc nemzetiségi országgyűlési képviselő, a muravidéki magyar önkormányzat elnöke beszédében, köszönetet mondva mindenkinek, aki önkéntes munkájával hozzzájárult a rendezvény magvalósításához.

Kósa Klára, a művelődési egyesület vezetője szintén szólt a közönséghez. Bemutatta a délután folyamán fellépő csoportokat, szereplőket, illetve Abraham Klaudia amatőr festőt, akinek képeiből tárlat nyílt a kultúrház termében. Majd kellemes időtöltést, kikapcsolódást kívánt a jelenlévőknek.

A szervzők a programot úgy állították össze, hogy azzal minden korosztályt megszólítsanak. Első fellépőként a gyertyánosi Hajnal népdalkör állt a közönség elé, akik már több ízben voltak vendégei a falunak. Majd a Muraszombati Baráti Kör ME népdalköre mutatkozott be, akik viszont először tisztelték meg a helyieket szereplésükkel. A Kéknefelejcs citeracsoport dallamai zárták az első blokkot, melynek végén a vendégek megtekinthették a teremben felállított festménykiállítást. 

A folytatásban már az ügyességi játékok következtek „Drágám, a falunkért mindent!” címmel, melyben a rátermettség és az erőnlét is szerephez jutott. A versenyben a csentei borászok, a gyertyánosi, a petesházi, a zsitkóci, illetve az alsó- és felsőlakosi helyi közösségek csapatai mérték össze tudásukat és ügyességüket.  

A késődélután pedig már a szórakozásról szólt. Naca és Mári, a két pletykás vénasszony kellőképp megalapozta a jó hangulatot, majd pedig egy igazi helyi bűvész, Király József ejtette ámulatba a közönséget.

A rendezvény sikeréhez az égiek nyárias időjárást küldtek, így a szabadtéri program időben is messze elnyúlt. A társalgás mellé élőzene társult – Völgyi Stefán muzsikus jóvoltából – és finom ételek, italok kerültek az asztalokra. Így a végén a víg dalokból valódi vigadalom kerekedett.

A rendezvény a Felsőlakosi Arany János Művelődési Egyesület, a helyi közösség valamint az önkéntes tűzoltóegyesület összefogását dicséri, melyhez támogatók sokasága járult hozzá, többek között a Bethlen Gábor alap és a magyar kormány, illetve több muravidéki intézmény.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben