kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Két fázisban épül meg a Katasztrófavédelmi Központ

kataszt37181Dobronak központjában nyáron megkezdődött a Katasztrófavédelmi Központ építése, amelyben elsősorban a Dobronaki Önkéntes Tűzoltóegylet kap helyiségeket. Az ötszázezer euró értékű beruházás két fázisban épül meg, az első már idén ősszel, amikor az épület tető alá helyezése, valamint az ablakok és ajtók beépítése valósul meg.

A központ a kultúrotthon mellett épül fel mintegy 350 négyzetméteren. A több célt szolgáló épületben hosszú idő után új helyiségeket kap majd a Dobronaki Önkéntes Tűzoltóegylet.

kataszt37182A központ földszinti és emeleti részben három garázs épül, ahol megfelelő helyet kap a felszerelés, emellett irodahelyiség és egy több célt szolgáló terem, valamint egy kisebb tűzoltómúzeum is. Mivel napjainkban nemcsak a tűzvédelemre, hanem más természeti csapások veszélyeire is számítani kell, az épületben a tűzoltóság mellett a polgári védelem, valamint a határ mentén közösen működő védelmi és mentési egység is.

Az építkezés első fázisának költségeit a község az idei költségvetésből biztosítja 280.000 euró értékben, amely az épület tető alá helyezését, valamint az ajtók és ablakok beépítését fedezi. Az építési munkálatok kivitelezője a Dolinka Inženiring Beltinciről.

A jövő évre tervezett befejező munkálatok keretösszege még fedezetlen, a községnél viszont a jövő évi költségvetésből, valamint a határon átnyúló pályázaton keresztül tervezik a beruházás mintegy 220.000 ezer euró fennmaradó összegének biztosítását. A határon átnyúló pályázattal egy szélesebb körű határmenti védelmi és mentési programot valósítanának meg.     

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben