kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Nemzetközi kutyakiállítás Lendván

cacib38181A Lendvai Kinológiai Egyesület a hétvégén sikeresen szervezte meg a CACIB Nemzetközi Kutyakiállítást és Versenyt, amelynek nagy hazai és nemzetközi visszhangja volt. A kétnapos rendezvényen 138 különböző kutyafajta között összesen 913 eb mutatkozott 21 országból.

A Lendvai Kinológiai Egyesület által kétévente megszervezett nemzetközi kutyakiállításon ezúttal is voltak ritka fajták, mint a basenji, az orosz toy terrier vagy a walesi juhász, amelyeket csak időnként lehet a versenyeken látni.

A hétvégi időjárás kedvezett a rendezvénynek, a kellemes napsütés szépszámú közönséget vonzott. Szombaton a kiállítás keretében az angol bulldogfajták speciális kiállítását is megtekinthették a látogatók.

Mindkét nap nagy volt a sürgés-forgás a rendezvény helyszínén, a minősítések alatt is folyamatosan érkeztek a kutyagazdák, hogy négylábújukkal elnyerjék a CACIB nemzetközi szépségbajnoki címet. Így a lendvai Sport- és Rekreációs Központ fáinak árnyékában egyre több sátrat állítottak fel, amelyeknél a fellépések előtti utolsó simítások folytak. A résztvevők közül a legtöbben Szlovéniából érkeztek, s közöttük néhány ismerős lendvai arc is feltűnt. Az értékelést elismert nemzetközi bírák végezték Szlovéniából, Magyarországról, Ausztriából, Szerbiából és Szlovákiából.

cacib38182Pozsonec Robert lendvai egyesületi elnök elégedettségét fejezte ki úgy a résztvevők, mint a látogatók számát illetően: „Büszkék vagyunk a rendezvény sikerére, színvonalas és minőségi kiállítást sikerült megszerveznünk, amelynek a hangulata is kiváló.” Emellett az elnök – aki mintegy egy éve tölti be a posztot – még hozzátette, hogy elsődleges feladatának tartja a válságokat, hullámvölgyeket túlélt lendvai egyesület talpra állítását. Az tapasztalható ugyanis, hogy Lendván és környékén egyre több a kutyagazda és a kutyatenyésztő.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben