kele
perec1
garas1
63. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2019. 05. 16.
kiscim2019
 

Hodos Község: emelkednek a temetőkarbantartási árak

hodos38181Hodos Község Tanácsának 22. rendszeres ülésén a helyhatósági választásokra vonatkozó rendeletek elfogadása mellett a tanács a temetők karbantartásának új árajánlatáról döntött, valamint több folyamatban lévő ügyről tárgyalt.

A jegyzőkönyvek elfogadása után a tanács a november 18-ra kitűzött helyhatósági választásokra vonatkozó rendeleteket fogadta el a múlt csütörtöki ülésen. A községben a polgárok a polgármester mellett hattagú községi tanácsot választanak, amelyben egy helyet a magyar nemzetiségi különstátuszú tag foglal el. A választások a községben többségi választási rendszer szerint folynak, a Hodosi község pedig egy választói egységet alkot. A választási egységek meghatározásáról szóló rendelet elfogadását követően a tanács vita nélkül jóváhagyta a választási plakátolásról szóló rendeletet is. Emellett a tagok az ingyenes és a fizetett plakátok elhelyezésének, illetve annak feltételeinek határozatjavaslatát, valamint a választási kampány költségeinek részbeni megtérítéséről szóló javaslatot is elfogadták. Amint Orbán Lajos polgármester elmondta, a rendeletek és a határozatjavaslatok a törvénnyel összhangban készültek el és hivatalosan megjelennek az SZK hivatalos lapjában, a község honlapján és az Őrség községi lappban.

hodos38183A folytatásban a tanács új árakat fogadott el a temető karbantartására. Ezentúl évente az egyes, gyermek- és urnasírért 12 eurót, kettes sírért 15 eurót, családi sírért 20 eurót, kriptáért 25 euró költséget számolnak el. Az árak nem tartalmazzák a 22 százalékos áfát. Az ülésen elhangzott továbbá, hogy a héten elkészül az urnafal, amelynek költségeihez egy hodosi polgár ötezer euróval járult hozzá.

Az egyebek között a tanács több folyó ügyet vitatott meg. Szó esett a hodosi víztárolónál szükséges karbantartási munkálatokról, amelyeket a község a Szlovén Vasutakkal közösen végez. A tanács továbbá döntött két községi telek eladásáról, amelyek összterülete mintegy 2.300 négyzetméter. A polgármester továbbá tájékoztatta a tanácsot, hogy a község megvásárolta az egykori posta épületét, amelyben lakásokat terveznek kialakítani, valamint arról, hogy szeptember 1-jétől nincs tejcsarnok a községben. A polgármester figyelmeztetett a hulladékmécsesek tárolásának és feldolgozásának egyre súlyosabb problémájára is, és mindenkit a mécsesek számának körültekintő megválasztására kért a közeledő november 1-je kapcsán.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben