kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

Most már ütemesen épül, decemberre elkészül

faluotthon3818Két és fél év várakozás után júniusban elkezdődtek a faluotthon építési munkálatai a Lendva-hegyen. Az új, több célt szolgáló létesítmény a lebontott laktanyaépületek telkén készül el. A beruházás értéke 450 ezer euró, a keretet rá Lendva Község biztosítja. A többfunkciós épület mintegy 320 négyzetméteres lesz, többek közt két irodahelyiség (az egyik a helyi közösség részére) és egy 60–80 férőhelyes terem kap helyet benne a kulturális és más rendezvények megtartására. Az otthonhoz szép nagy terasz is tartozik majd.

Az építési munkálatok kivitelezője a lendvai Legartis Kft., az új faluotthon felépítésének határideje november. Denša Ivantól, a Lendva-hegyi HK elnökétől és az építési bizottság tagjától azonban megtudtuk, hogy már az építési munkálatok elején egyhónapos csúszás következett be.

– Egyrészt az építési vállalatnál jelentkező munkaerőhiány miatt, másrészt pedig a laza, labilis talaj miatt. A talajt stabilizálni kellett, ez a beavatkozás szinte egy hónapot igénybe vett. Úgy tervezzük, hogy az épület november végére elkészül a műszaki átvételre, így az átadás még az új év előtt, december végén megtörténhet. Ezzel egy időben elkészülnek a parkolók és rendezzük a faluotthon környékét is – mondta Denša Ivan. A falak építése befejeződött, a jövő héten a tetőszerkezet elhelyezése várható, majd elindulhatnak, illetve folytatódhatnak a belső szerelési és burkolási munkálatok. A HK az új faluotthonba új berendezést, felszerelését is beszerez.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben