kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Ezúttal elfogadták az óvoda új gazdasági árát

dobron39183Dobronak Község Tanácsa a legutóbbi ülésén elfogadta a Dobronaki Katicabogár Óvoda új javaslatát a gazdasági árra és a községre vonatkozó jövő évi hulladékkezelési tervet.

dobron39181A múlt csütörtöki ülésen a tanács megtárgyalta a Saubermacher Komunala 2019-re szóló hulladékkezelési és -szállítási programtervét. A terv elfogadása előtt elhangzott, hogy a hulladékgyűjtési központba továbbra is sokan szállítanak hulladékot és bevált a Dobronakon tavasszal elhelyezett textília- és használtétolaj-gyűjtő konténer használata is. A dobronaki és a sztreleci hegyen nemrég létrehozott hulladékgyűjtő pontokon viszont megoldásokat kell keresni, hiszen a hulladékpontoknál a nem oda nem tartozó hulladékok lerakását tapasztalják. 

Az ülésen azok után, hogy a tanács a júliusi ülésen elnapolta az óvoda új gazdasági árának elfogadását, a napirendi pont ismét terítékre került. Ivanuša Milena, a Dobronaki KÁI és óvoda igazgatója bemutatta a néhány euróval alacsonyabb árjavaslatot, amihez a tartalékot a karbantartási költségeknél számolták el. A bölcsődés gyermekeknél az új árjavaslat 448,45 euró, ami kilenc euróval alacsonyabb a korábban javasoltnál. A második korosztálynál (3–6 év) öt euróval csökkentették az árat és 332,90 euró lett, míg a kombinált tagozatban (2–4 évig) szintén öt euróval 336,02 euróra igazították az új árat. A tanács ezúttal rövid vita után elfogadta az új gazdasági árat.

dobron39182A folytatásban a község féléves ügyviteléről kaptak tájékoztatót a tagok, amely a bevételi oldalon mintegy 700.000 euróban teljesült, a kiadások pedig 600.000 euróban realizálódtak. Az idei 2,5 millió eurós költségvetés-tervezetben a tervezett projektek és beruházások a jövő évre tolódtak, ezért a tanács 900.000 euróval csökkentette a bevételeket és a kiadásokat. Közöttük szerepel a községi tagosítási eljárás is, amelyet a Lendvai Közigazgatási Egység még mindig nem hagyott jóvá. A tanácstagok kérésére a szakszolgálat a község eladósodásának összegéről is adatokkal szolgált. Június 30-án a község tartozása 980 ezer euró volt, a kölcsönöket pedig folyamatosan törlesztik.

A tanács a továbbiakban jóváhagyta a Környezeti és Idegenforgalmi Intézet kérelmét az 54.000 eurós áthidaló kölcsönre, amelyet a pályázatok előfinanszírozására használnak. Második olvasatban elfogadásra került a temetői és a temetkezési rendről szóló szabályzat a 24 órás ügyeleti szolgáltatással, valamint az idegenforgalmi és promóciós illetékről szóló rendelet. A rendelet alapján egyéves átmeneti időszakot határoztak meg a helyzet felmérésére a községben, ezért jövőre a szálláshelyek után nem kell illetéket fizetni.

A helyhatósági választási kampány költségeinek részbeni megtérítéséről szóló határozatot a tanács határozatlan időre fogadta el. A november 18-i helyhatósági választásokról a község honlapján lehet megtalálni az összes tudnivalót.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben