kele
perec1
garas1
63. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2019. 10. 10.
kiscim4119
 

Útjavítás és vízelvezetés

utak3918Szeptember elején nagyobb karbantartási munkálatok indultak a Lendvai község útjain. Az útfelújítási munkálatok elsősorban Lendvahegy és Hosszúfaluhegy településekre terjednek ki, de megjavítják az utakat Csentében, Völgyifaluban és Pincén is. A félmillió eurós községi beruházás során beton folyókákkal megoldják a vízelvezetést is.

Az utak felújítására a község dombos részén már nagyon nagy szükség volt, hiszen a talaj struktúrája megköveteli a közművek folyamatos karbantartását, illetve a jó tervezést és a minőségi kivitelezést. A hegyvidéken és a közvetlenül a hegyek alatt elterülő településeken gondot okoz a csapadékvíz kezelése is. Ha ez hiányos, nagyobb esőzések esetén víz önti el a földeket, a víz elmoshatja az utat, sárral tömődnek el a hídátfolyók, megtelnek a sekély árkok…

A Lendva községi utak felújítási munkálatait hat részre osztották: Csente, Bömhéc, Szenyegetü/ Bükkhegy, sík terület, Pince és Völgyifalu. Mindez nem sorrendi felsorolás, a beruházás értéke 500 ezer euró. A munkálatok kivitelezői a hrastniki Pavčnik Kft. (első három rész) és a lendvai Legartis Kft. A tönkrement utakat megjavítják és új aszfaltburkolattal fedik be. Az utak mellett a víz elvezetéséhez vízelvezető folyókákat helyeznek el. A munkálatok, illetve az előkészítésük a Bükkhegyen, Szenyegetün és Dolacon már elkezdődtek, rövidesen következik Völgyifalu, ahol az utak javítása előtt még műszakilag meg kell oldani a falusi csatornavezeték egy részének kérdését, majd Csente és Pince. A sík területen a Slomšek-településen javítják meg az utakat és oldják meg a vízelvezetést.

Völgyifaluban a főúton az áradást okozó árok szanálása a Lendva–Pince útjavítási projekt keretében valósul meg.

A községi utak karbantartása és javítása, valamint a vízelvezetők kiépítése a tervek szerint novemberben fejeződik be.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben