kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Lendvai Egészségház: elmaradás néhány szolgáltatásnál

eghaz4018A Lendvai Egészségház közintézet tanácsának 9. rendes ülésén a tanács elfogadta a féléves ügyviteli beszámolót, amelyben a bevételek 1.500 euróval lépték túl a kiadásokat. Emellett a tagok a törvénnyel összhangban módosították a közintézet statútumát.

eghaz40181A keddi ülésen Požgai Horvat Olga, az egészségház igazgatója számolt be az intézet féléves pénzügyi ügyviteléről. Az első félévben a bevételek valamivel több mint 2,5 millió eurót tettek ki, és 1.500 euróval lépték túl a kiadásokat. A bevételek az elmúlt év ezen időszakához viszonyítva nyolc százalékkal növekedtek, amit az egészségügyi szolgáltatások árának növekedése okozott. A szolgáltatások díjai viszont nem azonos arányban növekedtek az alkalmazottak a törvényileg meghatározott béremeléseivel. Az ülésen többek közt elhangzott, hogy az országos egészségügyi intézet 22 ezer euróval csökkentette a kérvényezett szolgáltatások költségeinek megtérítését, mivel néhány tevékenység esetében nem teljesítették a szerződéses vállalásokat. A tervezett realizációtól elmarad a nőgyógyászati rendelő megelőzési programja, s a röntgen is azok után, hogy a felügyelet korábban a szolgáltatások többségét nem ismerte el. Jelenleg az utasítások szerint végzik a röntgenszolgáltatást, amivel nehezen érik el a terveket. Az egészségügyi nevelés némi átszervezésen esett át, így év végéig tervezik a realizáció teljesítését. A kialakult körülményekhez a szülési szabadságok is hozzájárultak.

eghaz40182Az igazgató a jövőt illetően abban bízik, hogy az új koalíciós szerződés kedvezőbb lesz a közintézet számára, hiszen a kormány az elérhető, minőségi, hatékony és pénzügyileg fenntartható egészségügy létrehozása mellett az alap egészségügyi ellátást (a háziorvosi ellátást) tervezi rendezni mind a kádert, mind pénzügyeket tekintve.

A féléves beszámoló elfogadását követően a tanács két szakaszban módosította az intézet statútumát, amit összhangba hoztak a törvényben előírtakkal. A dokumentumban néhány tevékenységnél a klasszifikációt módosították, valamint az ápolói igazgatósegéd munkahelyének betöltését, amelyhez már egyetemi végzettség szükséges.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben