kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Polgármesterjelöltek: Balažek nem indul!

valasztas4118A november 18-i helyhatósági választásokon az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a nemzetiségileg vegyesen lakott községekben a következő polgármesterjelöltek indulnak:

Lendva Községben a polgármesterválasztáson a polgárok támogatásával indul dr. Kaszás Mihael Völgyifaluból és Kulčar Igor Hármasmalomból, akik már a nyilvánossággal is megosztották szándékukat. Az elérhető adatok szerint a helyhatósági választásokon indulni szándékozik Magyar János Felsőlakosból, akit az SDS Párt indít – szintén meg nem erősített információk szerint – az NSi támogatásával. Az esetleges jelöltek között van – a polgárok támogatásával – Laj Ferenc Alsólakosból és Baumgartner Mihaela Lendváról, akit az SMC párt indít. Lendva Község jelenlegi polgármestere, Balažek Anton keddi lapzártánkkor tette közzé a lendavadanes.si internetes oldalon, hogy nem indul újra a polgármesteri posztért, de a DESUS listáján indul tanácstagjelöltként.

Moravske Toplice Községben a jelenlegi polgármesternek, Glavač Alojznak két ellenfele is lesz. Nem hivatalos adatok szerint egyikük a mlajtinci Vojkovič Borut, a másik pedig az eddigi alpolgármester, Kodila Štefan Selóból, akit – nem hivatalos információk szerint – az SMC párt indít.

Šalovci Községben a jelenlegi polgármester, Fartek Iztok augusztusban a községi ünnepen jelentette be, hogy ismét indul a helyhatósági választásokon, mellette Korpič Jože is bejelentette polgármesteri jelölését.

Hodos Községben az eddigi polgármester, Orbán Lajos is bejelentette már részvételét az őszi választásokon.

Dobronak Községben hatodik alkalommal indul a polgármesteri tisztségért Kardinar Marjan.

SNK, HS

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben