kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Választások 2018: Magyar János az SDS és a NSi közös polgármesterjelöltje

magyarjani42181A Szlovén Demokrata Párt (SDS) és az Új Szlovénia – Kereszténydemokraták (NSi) közös polgármesterjelöltje Magyar János lesz – jelentették be a múlt szerdai sajtótájékoztatón Lendván.

magyarjani42182Magyar János alsólakosi vállalkozót, a Prekmurec cég tulajdonosát az NSi azért jelöli, mert Lendvának szüksége van változásra a gazdaság, a foglalkoztatás és a turizmus terén – fogalmazott Just Gizella az NSi-ből. Megítélésük szerint ezt Magyar tudásával, tapasztalataival és akaratával képes megvalósítani, így a november 18-i helyhatósági választásokon Magyar János az SDS és az NSi közös polgármesterjelöltjeként indul a Lendvai községben.   

magyarjani42183A jelölt kifejtette: polgármesterként a város és a helyi közösségek egyenletesebb fejlődésére fog törekedni, külön odafigyeléssel a gazdaságra, az új befektetésekre, a bürokratikus akadályok lebontására. Tudatában van annak, hogy a gazdaság teremti meg az alapot az egyesületek, a kultúra és a sport támogatásához. Meg kell állítani a fiatal szakemberek elvándorlását – emelte ki –, az új beruházások viszont nem mehetnek az idegenforgalom kárára. Magyar támogatja az Európa Kulturálisa Főváros 2025 cím megszerzését, de megjegyezte, hogy a projekteknek pénzügyileg is tarthatóknak kell lenniük, hiszen ezek a későbbiekben nem lehetnek az adófizetők terhére. A cím megszerzéséért nagy lesz a verseny, de ismerve a helyi előnyöket, úgy véli, van esély. Magyar János ezzel kapcsolatban az összhangban élő többnemzetiségű közeget és a helyi talentumokat emelte ki. A kampányában pedig meg kívánja győzni a választókat, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni – tette hozzá.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben