kele
perec1
garas1
62. évfolyam
46. szám
Lendva 
2018. 11. 15..
kiscim4618
 

Helyhatósági választások 2018: Interaktív együttműködés a polgárokkal

kaszas43181Kaszás Mihály, Lendva Község független polgármesterjelöltje hétfőn délután Lendván a Fő utca 54. alatt megnyitotta kampányirodáját, majd bemutatta programjának kiindulópontjait, valamint közzétette a községi tanácsba 16 tagú listáját. A jelöltet Koren Franc és választói csoportja indította a választásokon.

kaszas43182Megítélése szerint az elmúlt négy évben községi tanácstagként és a Völgyifalui Helyi Közösség elnökeként elegendő rálátást és tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy rávilágítson a problémákra és induljon a polgármesterválasztásokon. Választási kampányának kiindulópontjait az infrastruktúra fejlesztésére, a költségvetésre, a közigazgatásra és a kultúrára alapozza. A hangsúlyt továbbá a közutak fejlesztésére fekteti, amihez Lendva város fejélesztése és a belváros revitalizációja is hozzátartozik. Fontosnak tartja a helyi közösségekkel szorosabb kapcsolatok kialakítását és a megfelelő együttműködést. A polgárok és a község közötti interaktív együttműködést tervezi és szükségesnek tartja a befektetéseket az emberi erőforrásokba. Kaszás támogatja az Európa Kulturális Fővárosa cím megszerzését (ellenőrzött pénzügyi tarthatóság mellett), viszont szükségesnek tartja a pozitív és negatív hatások, valamint előnyök és hátrányok megvizsgálását. A gazdaság, az idegenforgalom, a mezőgazdaság területén tervezett intézkedésekről a közeljövőben szólnak konkrétabban.

A polgárok felé nyitottabb önkormányzatot tervez, és elérhető polgármester szeretne lenni, ezért a Fő utcai irodahelységekben hétköznap 8 és 18 óra között fogadja a választópolgárokat.

MCSi Design