kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Helyhatósági választások 2018: Elsősorban a fiatalok felé fordul az SD

sd43181Az SD Lendva Községi Szervezetének elnöke, Kotnjek Boris sajtótájékoztatón mutatta be pártjuk választási programját és a községi tanácsba jelöltek listáját. A szociáldemokraták nyilvánosan bejelentették azt is, hogy a november 18-ai helyhatósági választásokon Kulčar Igor polgármesterjelöltet támogatják. Az SD listáján 16 jelölt indul a községi tanácsba, a listavezető Koncut Ivan jelenlegi tanácstag.

sd43182Az SD Lendva Községi Szervezete öt pontban foglalta össze a programját, amellyel meg kívánja győzni a választópolgárokat. A „Lendva Község – az azonos esélyek községe” című programban elsősorban a fiatalokhoz fordulnak, lakásproblémáikkal, a gazdasági inkubátor hiányával, az ösztöndíjalap létrehozásával, az újszülöttek pénzbeli támogatásának növelésével és az elsősök számára bevezetendő hasonló támogatással, valamint a termelőszövetkezet létrehozásával (szőlészet, borászat) foglalkozik. Választási programjuk kitér a Vinárium kilátótorony üzemeltetésére és a geotermális távfűtés kérdésére is. Úgy vélik, mindkettő üzemeltetésének községi közintézet vagy közvállalat hatáskörébe kellene tartoznia az ügyvitel jobb áttekinthetősége érdekében. Az SD a helyi társadalmi, civil kezdeményezések, projektek elbírálásán alapuló és azokat támogató községi költségvetés mellett foglal állást.

A választási program ismertetését követően Koncut Ivan és Dominič Alen elnökségi tagok kifejtették: a párt törekedni fog arra, hogy a községi tanács a választásokat követő fél éven belül elkészítse a 2025-ig terjedő fejlesztési stratégiát, valamint hogy a községi hivatal nyitottabb és hatékonyabb ügyintézést biztosítson a polgároknak. Új lakhatási lehetőségek kialakításához községi finanszírozásban a régiek felújítása révén jutnának, amelyeket bérbe adnának. A program szerint továbbá a jövőben hatékonyabban ki kell aknázni az idegenforgalom és a sportturizmus adta lehetőségeket a városban, a községben, és jó kapcsolatokat kell ápolni a helyi közösségekkel.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben