kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Az egyik legjobb szervezettség az országban

korhaz4318Pénteken Samo Fakin egészségügyi miniszter hivatalos látogatást tett a Muraszombati Általános Kórházban, ahol megtekintette az osztályokat és találkozott a betegellátó személyzettel. Sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a muraszombati kórház a legszervezettebbek közé tartozik az országban.

Az új egészségügyi miniszter Bojan Korošec igazgató meghívására érkezett a muraszombati kórházba, ahol a vezetőséggel rövid munkamegbeszélést tartott, majd megtekintette az intézményt és találkozott az osztályok ápolószemélyzetével is. Többek közt meglátogatta a gyermek- és a fertőző, a nőgyógyászati és szülészeti osztályt, a szemészeti és az urológiai szakrendelőt, az intenzív belgyógyászati osztályt és a nappali kórházi ellátást. A kórház vezetősége a miniszternek beszámolt az intézet égető problémáiról, az osztályok látogatása közben pedig megmutatkozott, hogy a munkaszervezés a minőségi keretek biztosításával a lehető legracionálisabban folyik.  

Sajtónyilatkozatában a miniszter kifejtette, a muraszombati kórház a legszervezettebbek közé tartozik az országban és megfelelő számú ápolószemélyzettel rendelkezik. Emellett személyesen meggyőződött arról, hogy a megfelelő számú ápoló jut a betegágyakhoz: „Látogatásom során fölösleges szakdolgozót nem észleltem, mindenütt optimális az ápolók száma. Ezeket az adatokat összehasonlításként felhasználom a többi kórházlátogatásomnál is.” A tárcavezető elmondta még, hogy a közeljövőben egy új támogatási módszert dolgoznak ki a kórházak finanszírozására. A kezdeményezést üdvözölte Bojan Korošec igazgató is, aki hangsúlyozta, hogy a kórház már több éve figyelmeztet a pénzek igazságtalan felosztására, amely szerint egyes kórházak – a muraszombati is – az elvégzett munka arányában alulértékeltek: „Jelenleg sem lehetünk teljes mértékben elégedettek, hiszen az új finanszírozási módszer bevezetése a legjobb esetben 2020-ban várható, addig pedig az érvényben lévő támogatással évente mintegy 1,2 millió euró veszteséget halmozunk fel.”

A muraszombati fejlesztések kapcsán a miniszter még bejelentette, hogy egy új CT készülék beszerzése van folyamatban, az új dialízis-osztályra pedig kétmillió eurót különítettek el.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben