kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

A hagyományos és modern találkozása

male4318Szombaton került sor Gyertyánosban a helyi Hajnal Művelődési Egyesület szervezésében a már hagyományos Málénapra, ahol 22 versenyző összesen 27 klasszikus és modern málémintát adott le.

A versenyzők 16 hagyományos kukoricamálét és 11 modern málét készítettek. A málékészítők főleg a környező falvakból, Csentéből, Felsőlakosból, Kapcáról és Hármasmalomból neveztek a versenyre, de érkezett egy-két minta a szomszédos magyarországi Kiskanizsáról és Bejcgyertyánosból is.

A minták beérkezéséig sem unatkozott a közönség, hiszen a szervezők kultúrműsorról is gondoskodtak: a helyi csoportokon kívül – magyar népdalkör, Kéknefelejcs citeraegyüttes, Mantraši zenekar – a kiskanizsai Árvácska dalkör, a bejcgyertyánosi Földes András és a hídvég–bánutai művelődési egyesület csoportjainak előadásait nézhették meg.

A zsűri – Toplak Angela Kapcáról, Nagy Drágica Gyertyánosból és Berki Árpád Lendváról – a következő döntést hozta: a hagyományos málé kategóriában 1. helyezett lett Petek Rozalija Hármasmalomból, 2. helyezett Hozjan Danijela Gyertyánosból és 3. helyezett Režonja Marija szintén Gyertyánosból. A modern málé kategóriában az 1. helyezést Hozjan Danijela Gyertyánosból, a 2. helyezést Horváth Péterné Bejcgyertyánosból, míg a 3. helyezést Novak Snežana Lendváról nyerte el. Az innovatív málé díját ugyancsak Novak Snežana érdemelte ki.

Képünkön: Petek Rozalija, Novak Snežana, Horváth Péterné és Hozjan Daniela – az elismerések kiosztása után. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben