kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Másodszor módosították a költségvetést

hodos4618A Hodos Községi Tanács múlt heti mandátumzáró ülésén második alkalommal módosította az idei költségvetést. A tanács egyben meghallgatta és elfogadta az ellenőrzőbizottság 2016-os és 2017-es évekre vonatkozó beszámolóját is.

A hodosi tanács először Pesjak Martina, a község ellenőrzőbizottsági elnökének beszámolóját hallgatta meg. Ebből kiderült, a község mind 2016-ban, mind 2017-ben célszerűen, a községi tanács határozataival összhangban tevékenykedett, hiányosságot, szabálytalanságot nem állapítottak meg.

A tanács ellenszavazat nélkül elfogadta a község idei második költség-vetésmódosítását is. Orbán Lajos polgármester elmondása szerint a májusban elfogadott módosításhoz képest a költségvetés bevételi oldala megközelítőleg 18.400 euró csökkenést mutat, aminek elsősorban a tervezett, de nem megvalósult tőkebevételekben, magyarul a meghiúsult ingatlaneladásokban keresendő az oka, de csökkentek a nem adó jellegű bevételek is. Az elfogadott módosítás szerint Hodos Község költségvetése 633 ezer euró bevételt tartalmaz, emellett a tavalyi évből átvezettek 9 ezer eurót és 36 ezer euró összegben hitelt vettek fel, ami összességében kiegyenlíti a kiadási oldalon tervezett 673 ezer eurót.

A különfélék után Orbán Lajos polgármester mandátumzáró felszólalásában megköszönte a tanácstagoknak a négyéves munkát, az újra indulóknak pedig sok sikert kívánt a hétvégén esedékes helyhatósági választásokon.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben