kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Veszteséges a domonkosfai óvoda

sal ules4618A Sal községi tanács múlt csütörtöki ülésén elfogadta a község ipari övezetének területrendezési tervét, amelyet a ljubljanai Kaliopa Kft. készített. A 3,1 hektár területen, Hodos közvetlen határában megépülő ipari övezetben vállalkozói, raktározási, kereskedelmi és termelési tevékenységek végzésére lesz lehetőség. Párhuzamosan megépül a kommunális, energetikai, telekommunikációs és közlekedési infrastruktúra is.

Egyelőre leszerződött vállalkozó még nincs az övezetbe, de a terület négy létesítmény építésére alkalmas, mutatta be az elképzeléseket a tanácsnak Papež Irena a tervezőiroda részéről. Fartek Iztok polgármester ehhez hozzátette, hogy az ipari övezet legkésőbb 2022-ben készül el és 800.000 euróból épül meg. A Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztérium és az Európai Kohéziós Alap a beruházáshoz 600.000 euróval járul hozzá, míg a maradék 200.000 eurót a község biztosítja a költségvetésből. Az ipari övezetet minden érdeklődő vállalkozónak rendelkezésre bocsájtják, a beruházással pedig 20–30 új munkahelyre számítanak.   

A következő napirendi pontnál a tanács a čepinci Verner Renatát nevezte ki a Muravidéki Szociális Ügyintéző Központ helyi közösségének tanácsába.

Az ülés végén a polgármester felvetette, hogy a Domonkosfai Óvoda nyolchónapos beszámolója alapján az ügyvitel mintegy nyolcezer eurós veszteséget mutatott ki, ami az óvodai ár új számítása miatt keletkezhetett. Miközben Salban az óvoda gazdasági árát ennek arányában növelték és így 430 eurót tesz ki, a domonkosfai óvodában változatlan gazdasági ár mellett döntöttek, s a szülői hozzájárulás ezzel változatlan maradt. Ebből kiindulva a polgármester ésszerűnek tartotta a közeljövőben a domonkosfai óvoda gazdasági árát a sali óvodában elfogadott árral összhangba hozni.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben