kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

Szent Katalin napján

cim kata4818A lendvai Katalin-napi vásár – november 25-én, a plébánia névadó védőszentjének napján – a közelgő adventi időszakot nyitja meg kínálatával is: adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, ünnepi dekorációk, kis ajándéktárgyak és más vásári portékák, és ami talán még fontosabb: találkozás a barátokkal, ismerősökkel, társalgás egy pohár forralt bor mellett…

 

 

Ajándékok, díszek a közelgő ünnepekre

 

A lendvai plébánia névadó védőszentjének, Szent Katalinnak a napja, november 25-e hagyományos vásári nap, s még nagyobb látogatottságnak örvend, ha vasárnapra esik.

Az idei vasárnapi vásárnap is – a borús, esős idő ellenére – sok látogatót vonzott a templomtérre, ahol a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet és társszervezői rendezésében várták az árusok a vásárlókat. Tavalytól a kézműves vásárhoz házi piac is társul, tehát a hagyományos ünnepváró ajándékok, asztali díszek, mézesbábok mellett ínyenc élelmiszer, házi készítésű aprósütemény, szörp, sajt, sonka, méz is bővíti a kínálatot, sőt úgy tűnik, idén a gasztrokínálat gazdagabb volt a kézműves portékák választékánál. Nem hiányzott a kürtőskalács, a hurka és a kolbász sült krumplival, a Bánffy Kávézó pedig hagyományosan kihelyezett standdal várta a látogatókat.

 

 

 

MCSi Design