kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Felállt az új moráci tanács

morac49181Alakuló ülését tartotta hétfőn a Moravske Toplice Községi Tanács, melyen megerősítették a 13+2 tanácstag és Glavač Alojz polgármester mandátumát. Vita után nyilvános szavazással kinevezték a mandátumvizsgáló és kinevezési bizottságot. Az alpolgármestert a 2019-es költségvetés-javaslat megvitatásakor, a jövő év elején nevezik ki.

morac49182A moráci tanács alakuló ülését Gomboc Franc, a tanács legidősebb tagja vezette. A teljes létszámú (15 tag) tanács üdvözlése után Horvat Jolanka, a községi választási bizottság elnöke számolt be a november 18-i helyhatósági választások eredményeiről. Mint elmondta, a választások a szabályok szerint történtek, észrevételt Kodila Štefan tanácstagjelölt tett az ivanci körzetben észlelt szabálytalanságokról. Kodila elektromos levélben értesítette a bizottságot, hogy a preferens szavazatok esetében hiba csúszott be. A bizottság az észrevételre reagált, elhárította a hibát, Kodilának pedig szintén drótpostán válaszolt. Egyébként megállapította, hogy a jövőben hasznos lenne a helyi választási bizottságok jobb felkészítése. A választási eredmények alapján a 2018–2022-es mandátumban a községi tanács tagjai az SD listájáról Koca Sašo, Koltai Suzana, Puhan Dušan és preferens szavazatokkal Trajber Jože, az SDS listájáról Baligač Andrej, Hul Štefan és Đurinek Majda, az LMŠ listájáról Turner Leonn és preferens szavazatokkal Gregorec Tomaž, a Jobb moráci községért listáról  Camplin Igor, az SMC listájáról Kodila Štefan, az SLS listájáról Trplan Alojz és a DeSUS listáról preferens szavazatok alapján Gomboc Franc lett. A két külön státuszú magyar nemzetiségi tanácstag választásáról Rituper Ludvik, az illetékes választási bizottság elnöke számolt be: a három jelölt közül a tanácsba Vugrinec Zsuzsi Szerdahelyről 141 szavazattal és Šušlek Bojan Kisfaluból 133 szavazattal került be. A tanácsnak két női, és összességében hét új tagja van: Koltai, Puhan, Trajber, Gregorec és Gomboc, valamint a két magyar külön státuszú, Vugrinec és Šušlek. A beszámolók után a tanács megerősítette a tanácstagok négyéves mandátumát.

morac49183A községnek régi-új polgármestere van Glavač Alojz személyében, aki mandátumának megerősítése után megköszönte a bizalmat és építő együttműködésre kérte a tanácsot. Kifejtette: a főbb beruházási feladatok közé tartozik a muravidéki vízvezeték II. fázisának befejezése, a víztározó kiépítése Sebeborcin, valamint a középületek és közművek folyamatos karbantartása. A községi célok megvalósítását nem biztosítja a 4 milliós euró állami általánykeret, a különbözetet, 3 milliót pályázatokon kell megszerezni.

A megalakult tanács rövid vita és kettő ellenjavaslat mellett nyilvános szavazással kinevezte a mandátumvizsgáló és kinevezésekkel foglalkozó bizottságot, tagjai: Koca Sašo, Hul Štefan, Turner Leonn, Vugrinec Zsuzsi és Trplan Alojz.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben