kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

Látványos volt az idei nyílt nap    

vdc5018A Lendvai Szociális Foglalkoztató Központ kedden hagyományosan megtartotta nyílt napját. Idén az intézmény foglalkoztatottjai bemutatták a központban folyó tevékenységet és pillanatképek segítségével meséltek az idei évben történt mindennapjaikról. 

A nyílt nap keretében elsőnek a lendvai központ mutatkozott be. Kedden délelőtt az intézmény átalakított éttermében Novak Lilijana, a központ igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy minden évben más programmal igyekeznek fogadni a látogatókat, így idén a pillanatképek segítségével mutatták be, hogy évközben milyen tevékenységekkel töltik tartalmas mindennapjaikat. Elhangzott, a központban különböző aktivitások folynak, de tevékenységük legnagyobb részét, mintegy 80 százalékát a foglalkoztatás, a munka jelenti, a többi időt viszont kirándulások, rendezvények, gyalogtúrák, találkozók, piknikek, nyaralások, ismeretterjesztő programok megtartására fordítják. Ezeken az úgy a foglalkoztatók, mint az alkalmazottak új erőt gyűjtenek a műhelyekben nap mint nap készülő termékek előállításához. A 40 foglalkoztatottal az asztalos és a kreatív műhelyben, valamint a varrodában öt alkalmazott foglalkozik.

Mivel a gondozottak szabadidős tevékenységi köre közé tartozik a táncos rekreáció is, amelyet Gyurkač Renata külső munkatárs vezet heti egy alkalommal a Bánffy Központban, a nyílt napot karácsonyi táncprodukcióval színesítették. 

 

 

Szövetnyúlra és faládára kaptak tanúsítványt

A Lendvai Szociális Foglalkoztató Központ idén a Szlovén Kisipari Kamaránál a kézművesség terén tanúsítványt nyert el szövetnyúl és faláda készítésére, amire nagyon büszkék az intézetben.

A ruhaanyagból készített nyúl az intézet legkeresettebb terméke lett, hiszen idén csak a lendvai kilátótoronynál több mint háromszáz darabot értékesítettek. Emellett dicséretre méltó, hogy a hét foglalkoztatott a figurát teljesen önállóan, segítség nélkül készíti el.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben