kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Adventi apróságok Völgyifaluban

volgyimik5018Advent második vasárnapja előtt nagy volt a készülődés a völgyifalui faluotthonban, ahol a legkisebbek nagy izgalommal készültek a Mikulás látogatására.

Már pénteken a Mikulás sütödéjéhez invitálta a kicsiket és a nagyokat a szervező, amelyen a szép számban összegyűlt gyermekek a szülőkkel és a nagyszülőkkel az aprósütemények készítése körül sürgölődtek. Minden apróság kivette a részét a munkából, az ügyes kezek tésztát gyúrtak és nyújtottak, majd formás mézessütemények kerültek a tepsibe. A sütés után pedig a tetszetős díszítés sem maradt el.

A Mikulásváróra vasárnap délután először a gyermekek vették át a főszerepet és a színpadra nagy kerek erdőt varázsoltak. Az állatok, tündérek, varázslók, manók, vadászok szerepébe bújva előadták a Világ legszebb karácsonyfája című színjátékot, hogy felgyorsítsák a Mikulás érkezését. Nagy meglepetésükre váratlanul be is toppant a nagyszakállú, akinek énekkel bizonyították, hogy egész évben szófogadók voltak és megérdemlik az ajándékcsomagot. Nem sokat maradt körükben a Mikulás, hiszen ezúttal is, mint minden alkalommal, elfoglalt volt. Távozását követően pedig a falu központjában hagyományosan meggyúltak az Apró Fények. Az ünnepváró fényben pedig a Mikulás sütödéjében készült aprósütemények fogyasztása közben folytatódott a társasági esemény.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben