kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Kártyaparti Kapornakon, hodosi győzelemmel

kartya0319Vasárnap a kapornaki tűzoltóotthon kártyázókkal telt meg. A helyi önkéntes tűzoltóegylet a tavaly sikeresen megtartott kártyaturné után idén újra meghirdette a versenyt, amelyre összesen 22-en jelentkeztek. A verseny délelőtt tíz órakor kezdődött és az esti órákig eltartott. A kettesével játszott partikon a bennmaradásért folyt a küzdelem, majd a végső győzelemért. Aki egy játszmát elveszített, az egy bunkót kapott – így mondják a helyiek a kapott feketepontot. A szabályok szerint három vesztes játék után kiesett az adott játékos. A végső párbaj a négy legjobb játékos között dőlt el.

Kapornakon a hodosiak vitték el a dobogós helyezéseket: negyedikként Dajč Milan, harmadikként Tamaško Ernest végzett, a második helyezést Kerčmar Géza érte el, míg az első helyet Abraham Boris szerezte meg. Az első három helyezett ajándékcsomagot, a legjobb kártyás pedig emlékkupát is átvehetett a szervezőktől.

A kapornaki kártyaturné sajátossága talán a hangulata. A régi téli estéket idéző snapszerezés családias hangulatban folyt, kizárólag a községből vettek részt fiatalok és idősebbek. Voltak, akik a napsütést is kihasználták és a szabadban játszottak le egy-egy partit.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben