kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Alig volt érdeklődés a nyilvános bemutatáson

foldgaz0619Az R15/1 Pince–Lendva gázszállító vezeték területrendezési tervének nyilvános bemutatása nem igazán váltott ki érdeklődést a lakosság körében, a szakmán kívül két polgár jelentette a civil közönséget.

A január utolsó keddjén a Városházán megtartott összejövetelen az R15/1 Pince–Lendva gázvezeték területrendezési tervét az illetékes Környezetvédelmi és Területrendezési Minisztérium, valamint a beruházó, a Plinovodi Kft. képviselői mutatták be. Ismertették a szakmai paramétereket, a területi beavatkozásokat, a várható következményeket. Az érdekelt nyilvánosság részéről Recek Robert városi építész, Magyar Janez polgármester, a Petrol Geo Kft., a Geoenergo és a Lendvai Terme képviselője, valamint a lakosság köréből két polgár jelent meg.

A területrendezési terv tárgya az R15/1 Pince–Lendva gázvezeték kiépítése, a szlovén és magyar a vezetékrendszer összekapcsolása. A tervezett beruházást a mintegy 9 kilométernyi gázvezeték és a pincei határmenti mérő- és szabályozóállomás kiépítése és a meglévő objektum bővítése jelenti. Az új szakasz a földgázhálózat része lesz, többnyire a föld alatt halad, kivéve a gázvezetékhez kapcsolódó mérő- és szabályozóállomást. A vezeték nyomvonala néhány szakaszon érinti Petesházát és a salakmotorpálya környékét. Az új szállítóvezeték Hármasmalomtól keletre kapcsolódik rá a meglévő, bővítésre kijelölt lendvai mérő- és szabályozóállomásra. A beruházás másik végpontját, a pincei határmenti mérő- és szabályozóállomás megépítését az eddigi objektum közvetlen közelében tervezik. A meglévő lendvai szabályozóállomás bővítésének keretében pedig az állomásépület, valamint több kisebb technológiai létesítmény építése szerepel a csővezetékek összekötését szolgáló területen.

A Pince és Lendva között tervezett gázszállító vezeték területrendezési terve február 25-ig tekinthető meg Lendva Község helyiségeiben, valamint a Környezetvédelmi és Területrendezési Minisztériumban. Ez idő alatt még mindig lesz lehetőség megjegyzéseket tenni a dokumentumhoz. A minisztérium a határidőt követően 60 napon belül ezeket megvizsgálja, majd állást foglal.
 
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben