kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

A Muravidék az Utazás kiállításon Budapesten

utazas0919A magyar nemzeti közösség gazdasági alapjának serkentési programja (2017–2020) keretében a muravidéki magyar önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a nemzetiségileg vegyesen lakott községek településeinek megismertetésére, népszerűsítésére. A program keretében a közösség munkatársai február 21-e és 24-e között részt vettek az Utazás kiállításon Budapesten. Magyarország első számú turisztikai vásárán a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban az aktív kikapcsolódás és a kaland állt a középpontban. Harminc ország háromszáz kiállítója között a Muravidék is bemutatta értékeit – az emlékhelyeket, természeti szépségeit, látványosságait és újdonságait.

– Nagy volt az érdeklődés vidékünk iránt. Leginkább a kerékpáros turizmus, a helyi gyalogtúrák, a gasztronómia és a szakrális emlékhelyek álltak az érdeklődés középpontjában. Sok olyan látogató is megkereste a standunkat, akik már jártak a vidékünkön és az újdonságokra voltak kíváncsiak, de olyanok is akadtak, akik még sosem voltak nálunk, de terveznek kirándulást. Vidékünket promóciós anyagokkal tártuk a látogatók elé, turisztikai kártyák készültek négy nyelven a legfontosabb elérhetőségekkel és GPS koordinátákkal, megjelent a KerekPerec Muravidékre című különszáma, valamint térképen tájékozódhattak a látogatók. A dobronaki Kézművességek Házának köszönhetően kézműves termékeket is bemutattunk – mondta Szabó Lívia, az MMÖNK munkatársa, a program koordinátora. 

A Muravidéket továbbá a Dobronaki Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesület – interreges SI-HU pályázat keretében – a Tele-ka-land projekttel, a dobronaki Ocean Orchids orchideafarm és a Hancsik falusi turizmus képviselte. Mindezek és az MMÖNK standja egy blokkban fogadták a látogatókat, egy külön standon pedig a lendvai Vinarium kilátótorony is bemutatkozott.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben