kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Kleiderman Jože a lendvai szőlőtermelők új elnöke

szolo101912A Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesülete pénteki közgyűlésén tisztújításra került sor, melynek során Koren Marjan elnök helyébe Kleiderman Jože lépett. Az ülés végén a 60 tagot számláló egyesület jövőjéről és a fiatalok bevonásáról is szóltak.

Koren Marjan eddigi elnök a 2018-as munka- és pénzügyi program értékelésében kielégítőnek tartotta az elvégzett munkát. A havi sűrűséggel ismétlődő programok közül az éves minősítést, a községi rendezvényeken való szerepvállalást és a Borközpont körüli teendőket, szervezési tevékenységeket emelte ki. Koren beszámolóját a tagság elfogadta és munkáját – a közel 50 százalékos költségvetési megtakarítással – pozitívnak értékelte.

Ezután a tisztújítás következett. Kleiderman Jože korábbi bizottsági és igazgatási tag jó munkájára, kiváló borászi eredményeire való hivatkozással lett az új elnök, a tagság teljes körű támogatásával.

szolo1019122Kleiderman megköszönte a bizalmat, s biztosította a tagságot arról, hogy az egyesületet a legjobb tudása szerint fogja vezetni, megalapozva annak további jövőjét, mely a lendvai szőlőtermelés jövőjét is jelenti. Elsőként a magyarországi borjegyzékbe való felvételt javasolta, melyre a gazdáknak a boreladásnál szükségük lehet. Az egyesület 2019-es programját az új elnök a tavalyi és korábbi évek jó gyakorlatához kívánja igazítani.

Felső Alen egyesületi tag a szőlő- és bortermelőkkel tartandó összejövetel kapcsán a magyarországi fejlesztési eszközök lehetőségét is előrevetítette.

Fehér Marika mezőgazdasági szaktanácsadó pedig a fiatalítás kapcsán szólt az egybegyűltekhez és az új vezetéshez.

Lovrak Branko vezetőségi tag pedig arra kérte a nagyobb gazdákat, hogy segítsék a kisebbeket a szőlő értékesítésében, vegyék át akár dologi, természetes csere által is a felesleget. A gyűlés végén szabályzatmódosításra is sor került, mely a borárusítás mellett az ételek, borkorcsolyák árusítására is engedélyt ad a tagoknak.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben