kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Dobronaki ÖTE: adományt gyűjtenek a háztartásokban

dobronak ote1019A Dobronaki Önkéntes Tűzoltóegylet szombaton 60 tag és vendég részvételével megtartotta éves közgyűlését. Az eredményesnek minősített esztendő után idén a katasztrófavédelmi központ befejezését tűzték ki célul, amelyhez adománygyűjtést szerveznek. Háztartásonként száz eurót gyűjtenek, amit év közben négy részletben is meg lehet fizetni.

Car Zdenko elnök számolt be az elmúlt évi tevékenységről, kiemelve, hogy a tagok évközben részt vettek tűzoltóversenyeken, képzéseken, valamint számos helyi rendezvényen közreműködtek és biztosítottak felügyeletet. Évközben szakmai látogatást tettek a maribori és a ljutomeri kollégáknál, ahol megismerkedtek a működésükkel, valamint részt vettek a szimulációs közúti baleseti gyakorlatban.

Mate Jožef parancsnok a folytatásban hét bevetésről számolt be a tavalyi esztendőben. A természeti csapások és vihar okozta károk eltakarításához négyszer, míg tűzesethez háromszor riasztották a dobronaki tűzoltókat.

Az elmúlt évben az egyesület mintegy 9.500 eurós költségvetéssel rendelkezett, a kiadási oldal valamivel több mint 7.000 euró volt.

Az idei évi munkatervben a hagyományos programok szerepelnek, elsősorban a versenyeken, továbbképzéseken, valamint rendezvényeken való részvétel. Emellett a tavalyi évben megépülő dobronaki katasztrófavédelmi központ idei befejezéséhez az egylet adományokat gyűjt. Háztartásonként 100 eurót gyűjtenek, amit négy részletben is meg lehet fizetni.

A közgyűlésen Prendl Srečko, a Lendvai Tűzoltószövetség elnöke néhány tagot előreléptetésben részesített. A közgyűlést a szövetségi elnök mellett megtisztelte jelenlétével Bažika Ladislav alelnök, Kardinar Marjan polgármester, Varga Edit, a dobronaki nemzetiségi önkormányzat elnöke és a baráti egyletek képviselői.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben