kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Újra felmerült a garázs rendezetlen kérdésköre

ote volgyi10191A Völgyifalui Önkéntes Tűzoltóegylet vasárnap megtartott évértékelő közgyűlésén a tagok elfogadták az elmúlt évi ügyvitelt, felmentették a parancsnokot és új igazgatóbizottsági tagot választottak. A közgyűlésen újra felvetették a tűzoltógarázs több éve húzódó rendezetlen kérdéskörét.

A vasárnap megtartott közgyűlésen Lučić Damir elnök a tavaly elvégzett munkáról számolt be a tagoknak. Jelentésében elhangzott, hogy a tagok számos környékbeli tűzoltórendezvényen vettek részt, tűzvédelmet biztosítottak a völgyifalui falunapon és a lendvai Halászléfőző Versenyen, valamint a község rendezvényein felügyeltek. A rossz állapotban lévő tűzoltóotthonon elvégezték a kötelező felújítási munkálatokat és rendszerezték az egylet archívumát. Tevékenységük hatékonyabb és gyorsabb végzése érdekében új felszerelést szereztek be, kicserélték a garázsajtót, valamint öt egyenruhát és egy munkaruhát vásároltak.  

ote volgyi10192Az éves minősítésen a férficsapat a második helyet szerezte meg, míg a nők sérülés miatt nem álltak rajthoz. A radamosi veterántalálkozón új felállásában bemutatkozott a veterán tűzoltócsapat is. Kovač Rihard parancsnokhelyettes nyolc riasztásról számolt be, a bevetések többségére tűzeseteknél és természeti csapások okozta károk elhárításánál volt szükség.

A pénzügyekről Vida Kornelija pénztáros tett jelentést. Az egylet közel 15.000 eurós költségvetéssel rendelkezett, ebből a község, a tűzoltószövetség és a lendvai magyar önkormányzat pályázati és egyéb támogatása több mint 8.000 eurós összeget jelentett, az önkéntes adományokból 3.500 euró gyűlt össze. A kiadások valamivel több mint 12.500 eurót tettek ki. Alapos beszámolót terjesztett a közgyűlés elé Gerenčer Sabo Metka, a felügyelőbizottság elnöke, aki az áttekinthető ügyvitel mellett felhívta a figyelmet bizonyos hiányosságokra és szükséges pontosításokra is.  

A közgyűlés folytatásában az igazgatóbizottság javaslatára Bertalan Kristijan parancsnok felmentését vitatta meg a közgyűlés. Lučić elnök érvelése szerint a parancsnok az utóbbi időszakban nem látta el felelőségteljessen a feladatkörét, nemrég pedig megszakított minden kapcsolatot az egylet vezetőségével. A megjegyzéseknél többen fegyelmi eljárás elindítását tartották szükségesnek. A vitát követően öt tartózkodó szavazattal a tagok felmentették a parancsnokot, helyére Kocon Valtert választották meg. A tizedesi feladatot ezentúl Sabo Jožef látja el, a felügyelőbizottságba pedig Šooš Sebastjan került. Marton Kristina benyújtotta lemondását igazgatóbizottsági tagságáról, a helyére a közgyűlés Oros Melitát választotta meg.

Az egylet idei munkatervében a hagyományos programok kivitelezése mellett nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalok toborzására és az utánpótlás nevelésére, valamint a tűzoltóotthonon szükséges munkálatok elvégzésére.

A különfélék alatt újra felvetődött a tűzoltógarázs megoldatlan kérdésköre. A bevetéseknél szolgáló tűzoltóautót már közel egy évtizede a pincei tűzoltószertárban tartják. Ennek a helyzetnek a megoldása érdekében a helyi közösséggel közösen terveznek tárgyalni a községgel.

A felszólalásokban a Lendvai Tűzoltószövetség elnöke, Prendl Srečko elmondta, hogy az egykor eredményes és együttműködő egyletet kívánja viszontlátni a jövőben. Emellett az elnök és a tagok is hiányolták Kasaš Mihael alpolgármester jelenlétét, akinek, mint elhangzott, a községnél a hatáskörébe tartozik a védelmi és mentési terület.  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben