kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Biztosítottak a legfontosabb tételek

lekozseg1119Lendva Község a már megerősített költségvetés szerint az idei évben mintegy 11 millió euró bevételből fog gazdálkodni. A kiadásokat 14 millió euróra tervezték, melynek 39 százalékát a beruházásokra fordítják. A költségvetési mínuszt (2,8 millió euró) az előző évből maradt összegből pótolják. A költségvetés második olvasata tartalmazott néhány módosítást is, mint a tervezett bevételek összege az állami költségvetésből, amit 210 ezer euróval növeltek. A keretből a katasztrófavédelmi központ felszerelését és a földcsuszamlás-veszélynek kitett területek szanálását biztosítják. A folyó kiadásokból a sportlétesítmények (a Lendvai Kétnyelvű Középiskola sportcsarnoka) üzemeltetésére 80 ezer eurót irányoztak elő, a lendvai stadion infrastruktúrájának javítására pedig 20 ezer eurót. A költségvetés keretet biztosít a közmunkaprogramra, a City Cooperation projektre, valamint a telkek és parkolók közművekkel való ellátására is.

Lendva Község Tanácsának legutóbbi ülésén a Petrol Geoterm társaság beszámolt a 2017-es városi távfűtés mint közszolgáltatási program teljesítéséről. A cég 2019-ben nagyobb beruházásokat és új rákapcsolásokat sem tervez. A tanács megjegyezte: a távfűtéssel kapcsolatos elvárások nem valósultak meg, nagyobb számú igénylőre számítottak. Többen pedig – a nem elfogadható árak miatt is –lemondják az egyik leginkább környezetbarát fűtési lehetőséget és más fűtésre térnek át.

Az ülés folytatásában a tanács tagokat nevezett ki a község által (társ)alapított intézetekbe, majd pozitív véleményt adott ki a Lendvai Óvoda gazdasági árának emeléséhez. Az óvoda is folytatta azt a gyakorlatot, hogy a közalkalmazottaknak a törvény által meghatározott egy fizetési osztállyal történő béremelése miatt előállt költségnövekedést a gazdasági árba kalkulálta be. Így az első korcsoport ára 9, a kombinált csoporté pedig 13 százalékkal emelkedik, a másodiké viszont változatlan marad.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben