kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Tízéves jubileumát ünnepli az énekkar

nyugdijas1119A Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete március 8-án tartotta meg éves közgyűlését. Míg az elmúlt év a színjátszócsoport tízéves évfordulójának megünneplése körül forgott, idén az énekkar jubileumát sorolták a kiemelt programok közé. Marič Aleksander elnök kijelentette, a jövő évi tisztújító közgyűlésen már nem indul az elnöki posztért.  

Pénteken a Lipa szállodában hagyományosan egy szál szegfűvel köszöntötték a nőket az évértékelő közgyűlés elején, majd Marič Aleksander elnök beszámolt az elmúlt évben elvégzett tartalmas munkáról. Elmondta, hogy a szociális és egészségügyi területen húsz önkéntes évközben 311 idősebb és beteg polgárt látogatott meg a Lendvai községben. Emellett a szekció három egészségügyi előadást szervezett, egyiket az egyre elterjedtebb demenciás megbetegedésekről is. Eredményes volt az együttműködés a Lendvai Idősebb Polgárok Otthonával, a generációk közötti találkozó mellett a Katalin-napi vásáron összegyűlt 613 euró adományból a lakóknak egészségügyi felszerelést vásároltak. A kulturális területen a Kofetarji színjátszócsoport a tízéves jubileumát a „Vagyunk, amik vagyunk” vígjáték teltházas színpadra állításával, kiállítással és kiadvánnyal ünnepelték meg. Ismételten sikeres volt a „Nevessünk a kofetárokkal” műsor is. A „Nincs időm” énekkar számos szereplést vállalt tavaly is, hangversenyeken vett részt és önálló koncertet adott a Lendvai Zsinagógában és az evangélikus templomban. Emellett Pal Franc fából készült alkotásainak kiállítását szép számban látogatták meg az érdeklődők.

Az egyesületben hagyományosan a sport és rekreáció területén igen aktívak voltak a tagok. Részt vettek Lendva Község sportjátékain, a muravidéki nyugdíjasok sporteseményein és megszervezték a petanque-tornát is. A dartsosok az országos nyugdíjas dartsbajnokságon hetedikek lettek. A szabadidős tevékenység keretében gyalogtúrákat és kerékpározást szerveztek. Mindemellett pedig a szórakoztató közösségi események, kirándulások, találkozók sem maradtak el.

Az egyesület tavaly 30.100 eurós költségvetéssel gazdálkodott. Lendva Község az egyesület működését 15.000 euróval támogatta, az önkéntes adományokból és belépőkből 6.600 euró gyűlt össze, a többi egyéb támogatásokból és a tagsági díjakból gyűlt össze. A 30.900 euró kiadások legnagyobb tételét a kulturális tevékenység jelentette 9.000 euró összegben.  

Az elfogadott beszámolók után az elnök a korábbi évekhez hasonló a programtervet terjesztette a közgyűlés elé. A színjátszók idén a legújabb vígjátékával vendégszerepelnek, az elnök viszont kezdeményezte a tél folyamán egy új darab színpadra állítását. Az egyesület kiemelt tevékenységei közé sorolta idén a „Nincs időm” énekkar munkáját, amely tízéves évfordulóját ünnepli. Az ünnepi műsorra október 10-én kerül sor, amelyet önálló hangversennyel és jubileumi kiadvánnyal örökítenek meg. Ez alaklomból egy CD kiadását is tervezik. Emellett az énekkar hagyományos év végi koncertjére december 26-án kerül sor a Szent Katalin-templomban. A hagyományőrző csoport egy kiállítás keretében mutatja be a községi amatőr színjátszócsoportok tevékenységét, amelyhez az anyaggyűjtés már megkezdődött. Marič elnök a programtervezet végén emlékeztette a tagokat, hogy a következő évi közgyűlés tisztújító lesz, majd kijelentette, hogy többet nem indul az elnöki funkció betöltéséért. 

Végezetül Bertalanič Valerija, a muraszombati területi nyugdíjas egyesület elnöke a Szlovén Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége nevében kitüntetésben részesítette a Kofetarji színjátszócsoportot. Az elismerést Varga Marija csoportvezető vette át.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben